2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Bananų duonelė su datulėmis

Pagaliau išsipildė mano sena svajonė - iš kur nors "susiveikti" raugo ir kepti namie duoną. Žinoma, raugą galima pasigaminti ir pačiam, ir gal nėra labai super sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, tačiau tam dar nepasiryžau. O šiuo metu esam lengvai pamišę dėl duonelės, kurią kepame iš vieno labai gero žmogelio duoto raugo. Gal tai nėra didžiausias duonos - tamsios, minkomos, stora pluta - idealas, tačiau ši duonelė labai smagi tuo, kad gan greitai pagaminama ir baisiai grūdėta. Ji atrodo štai taip:



Na, o prie lengvo "duoninio" pamišimo prisiderino ir naujai išbandyta bananų duonelė su datulėmis. Šiaip, mano manymu, pati idealiausia bananų duonelė yra Žaidimų aikštelės bananų duonelė. Ji puiki tuo, kad recepte nėra kiaušinių ir pieno produktų, tad tikrai panaši į duoną. Ją iki šiol ir kepdavau. Gal kokį pusšimtį kartų. Juokauju :) Bet tikrai daug. O šįkart, suviliota bananų ir datulių deriniu, išmeginau Bella eats tinklaraštyje paskelbtą receptą. Ir jis labai puikus, duonelė (nors gal greičiau pyragas) drėgna, korėta, jaučiasi cinamonas. Tad skubu rašyti jos receptėlį.


1 kepaliukas
Gaminimo trukmė: 1 val. 10 min.

2 gerai prisirpę bananai
pusė stiklinės neriebaus jogurto
pusė stiklinės rudojo cukraus
1 kiaušinis
pusė stiklinės tarkuoto obuolio
6 datulės (mes dėjom 10)
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis sodos (mes dėjom 2 šaukštelius kepimo miltelių)
pusė šaukštelio druskos
2 šaukšteliai cinamono
ketvirtadalis šaukštelio muskato riešuto

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių.
2. Dideliame inde šakute sutrinkite bananus, įmaišykite jogurtą, cukrų, kiaušinį, obuolį ir smulkiai supjaustytas datules.
3. Atskirame inde sumaišykite miltus, sodą (kepimo miltelius), cinamoną, druską ir muskato riešutą.
4. Sausus ingredientus sumaišykite su šlapiais, išmaišykite ir supilkite į formą.
5. Kepkite orkaitėje 45-50 min., kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepę leiskite duonelei atvėsti bent 10 min., tuomet ištraukite iš formos ir atvėsine supjaustykite.

Skanaus! :)


7 komentarai:

  1. Wow, kepiau šiandien vos ne tą patį!! Bet be bananų. Irgi vietoj riebalų dėjau tarkuoto obuolio :) O štai su bananais kartą kepiau, bet man nelabai iškilo. Gal pabandyt dar kartą... (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. Datulės ir bananai - jau įsivaizduoju idealaus derinio skonį...mm:))
    Ir smailas super duper gerai nuteikiantis.
    Turėsiu omeny šią duonelę.:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Juliana, koks sutapimas ;) Keista, kad su bananais neiškilo. Manau, bananai neturėtų būti to priežastis :) Man abu bananų duonelės variantai iškilo puikiai.

    Kotryna, išbandyk. Derinio skonis gan saldus, bet skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gražios duonelės. Ir man dabar panašus laikas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o kokių matmenų kepimo forma? Čia tam, kad žinočiau, kokio kiekio prireiks maniškei.;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mūsų forma 10x24 cm. Sėkmės gaminant! :)

    AtsakytiPanaikinti