2010 m. birželio 22 d., antradienis

Nektarinų trupininis

Greitas šiltas sezoninis desertas prie karštos arbatos ar vanilinių ledų rutuliuko (-ų).




3 smaguriams
Gaminimo trukmė: apie 35 min.

3 nektarinai (galima naudoti ir persikus)
1-2 šaukšteliai apelsinų žiedų aromato (nebūtina) (mes naudojome šį)

Trupiniams:
100 g miltų
3 šaukštai cukraus
50 g sviesto
3 šaukštai susmulkintų pistacijų
pora lašelių migdolų esencijos




1. Pirmiausia paruoškite trupinius. Visus trupinių ingredientus suberkite ant stalo ir minkydami pirštais pagaminkite trupinius.
2. Skiltelėmis supjaustykite nektarinus ir sudėkite į mažus indelius ar į vieną didesnį. Pašlakstykite apelsinų žiedų aromatu.
3. Ant viršaus užberkite pasigamintų trupinių ir pašaukite į 180C laipsnių karščio orkaitę. Kepkite apie 20 min.

Skanaus!

5 komentarai:

  1. Dar vienas mielas atradimas :) Skaitinėdama jūsų tinklaraštį atradau, kad gyvenat ne LT, respect (tsknt), kad rašot lietuviškai. Šaunuoliai, nesustokit ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Egle, kad atradai ir užsukai :) Tavo Žaidimų aikštelę skaitau jau senokai (super super labai labai patinka!), tad malonu, kad tavo akis užklydo ir pas mus :) Rašau lietuviškai tikriausiai būtent todėl, kad gyvenu ne LT ;) Čia, Liuksemburge, kalbų tokia makalynė, kad lietuvių kalbelę norisi tik dar labiau puoselėti ir saugoti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Užklydau ir užsiprenumeravau :) mėgstu tikrus ir nuoširdžius tinklaraščius. Ypač tokius, kur žmonės nutuokia ką daro, o ne paisto vėjo pučiamas sapaliones ir pilsto iš tuščio į kiaurą. Man pas jus labai patinka :) Perskaičiau jau beveik 'nuo... iki...'

    Pasirodo, netgi Liuksemburge gyvenat... Buvau įsitikinusi, jog Belgijoje, bet nedaug suklydau :) Įdomu kokie vėjai ten nunešė?

    Ką gi, skanių atradimų ir įkvepiančios darbo savaitės :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, labai ačiū už komplimentus! :)
    Į Liuksą atnešė darbiniai vėjai. Čia jau daugiau nei ketverius metelius... ir, atrodo, užstrigau čia dar ilgesniam laikui :)
    Tau taip pat gražios darbo savaitės ir lauksim naujų receptėlių!

    AtsakytiPanaikinti