Na, atrodo, atėjo metas sugrįžti. Po gerų, riebių šešių mėnesių pertraukos.
Bet tuos šešis mėnesius mes tikrai netinginiavome. Atvirkščiai! Per tą laiką pasaulį išvydo mūsų pats tobuliausias patiekalas. Sūnelis. Pavergęs mūsų širdis ir protus, sujaukęs įprastą kasdienybę ir pripildęs mus pačių nuostabiausių, iki šiol neišgyventų jausmų. Anksčiau apie mamytes, nuolat tauškiančias apie savo kūdikius ir vaikus, galvodavau "na ir nuobodylos! Negi nieks daugiau joms gyvenime nesvarbu ir neįdomu?". O dabar pati, jei tik kas manęs klausytų, galėčiau valandų valandas plepėti apie savo pipirą, kaip jis nusišypsojo, kokį garselį išleido, kaip suspygavo ir kokie nuostabūs jo pirmieji du dantukai. Įtariu, kad tapau tokia pačia nuobodyla :) Tad atleiskit, jei kartas nuo karto ir šiame tinklaraštyje prasisunks vienas kitas epizodėlis apie mūsų vyriuko pipiriuko pažangą...
Kadangi pipiriukui jau beveik šeši mėnesiai, jau pradėjome lavinti jo gurmaniškuosius skonio receptorius. Sėkmingai išgyvenome morkų tyrelių savaitę ir kadangi namai buvo neblogai aprūpinti šiomis oranžinėmis (morkinėmis :) ) daržovėmis, buvo prisimintas ir šis morkų pyragas su kuminu.
O štai, kur buvęs kur nebuvęs, ir pyrago receptėlis.
Morkų pyragas su kuminu
125 g sviesto
2 kiaušiniai
160 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
120 g cukraus
150 g smulkiai tarkuotų morkų
100 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių
1 a. š. malto kumino
pusė a. š. kumino sėklų
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas, įpilkite apelsinų sultis, suberkite kumino miltelius ir sėklas.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į morkų masę. Viską gerai išmaišykite.
3. Tešlą supilkite į pailgą formą ir kepkite 180C laipsnių karščio orkaitėje 45 min.
Pyrago viršui pakankamai parudovus galite jį pridengti folijos lapeliu.
Šaltinis. Martine Lizambard. Le moule à cake: 50 Recettes gourmandes
Cha, visai gera sugrįžti! Skanios jums likusios savaitės pusės! xx
Ohoho, kas per naujienos... Sveikinimai! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jurga! :)
PanaikintiO aš ir galvojau, kur dingot? :) Sveikinimai ir nuo manęs! :)
AtsakytiPanaikintiAčuū, Viktorija! :)
PanaikintiVis uzsukdavau i Jusu tuinklalapi... ir nieko naujo neradus pagalvodavau: susipyko bulve su citrina matyt visiems laikams...dziugu, kad viskas priesingai :)
AtsakytiPanaikinti:) nesusipykom :) Ir džiaugiuos, kad nenustojot užsukti mums taip ilgai dingus ;)
PanaikintiDidžiausi sveikinimai! Gražaus augimo. O pats pyragas toks ryškus ir turbūt aromatingas :)
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū, Rennie :) Pyragas ryškus gavosi - ir dėl morkų, ir tikriausiai dėl apelsinų sulčių...
PanaikintiKoks gražutis! Man visdar nesiseka su morkiniais pyragais :(
AtsakytiPanaikintiVilma, o kodėl nesiseka?
PanaikintiNaujienos tikrai puikios - kažin kodėl panašiai ir nujaučiau :D Sveikinimai ir nesijausk nuobodi - ir aš kol kas nesuprantu, ką ten savo vaikuose randa mamytės, bet tikiu, kai turėsiu savo imsiu suprasti :)
AtsakytiPanaikintiPyragas puikiai atrodo - man su morkų būna visą laiką baimė, kad neiškeps, bet taviškis nuostabiai geltonas. Imu gabalėlį prie mėtų arbatos :)
Ačiū, Indre! :) Šis receptas puikiai suveikė, tad galėtum jį kada išmėginti. Ir prie mėtų arbatos puikiai tinka, kaip tik su ja jo ir skanavau vakare :)
Panaikintiiš visų nerašymo priežasčių ši pati šauniausia, sveikinu! Ir džiaugiuosi, kad grįžai
PanaikintiAčiū, Dalia! :) Aš irgi džiaugiuosi sugrįžusi :)
PanaikintiIeškodavau, nerasdavau ir ech. O, pasirodo, viskas yra net labai gerai! Sveikinimai pagausėjus šeimynai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jurgita! Kaip fainiai, kad ieškodavai :)
PanaikintiOoooo šimtas metų su gerom naujienom! Sveika sugrįžusi!
AtsakytiPanaikinti:) Ačiū, Asta! Linkėjimai Australijai ;)
Panaikintisuper :)
AtsakytiPanaikinti