2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Avokadų užtepėlė gvakamolė



Na ir dar vienas praeitą savaitgalį gamintas meksikietiškas patiekalėlis - avokadų užtepėlė gvakamolė. Nežinau, kaip jums, bet gvakamolė man labai gražiai skamba, o ir pati užtepėlė be proto skani, tokia neatsivalgomoji :) Vienintelis nesklandumas gaminimo procese - naudojau tik pusę toliau nurodyto kiekio ir trintuvė (blenderis) vos ne vos masę išsuko, o šviežia kalendra liko nesutrinta. Nežinau, ar tai trintuvės bėda, o gal geriau reikėjo naudoti plakiklį su kotu. Bet kokiu atveju, surašau dvigubus kiekius, galbūt pilnesnė trintuvė geriau suksis, o ir šios gvakamolės niekada nebus per daug. :)

Maždaug stiklinė užtepėlės
Gaminimo trukmė: 15 min.

2 gerai prisirpę avokadai
1 laimo sultys
1 nedidelis čili pipiras
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukšteliai maltos kalendros arba šluotelė šviežios
1 šaukštelis druskos
nepilnas šaukštelis juodųjų pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus



1. Nulupkite avokadus ir išimkite kaulą. Iš čili pipiro išimkite sėklytes.
2. Į trintuvę sudėkite visus ingredientus ir išplakite.
3. Tepkite ant duonos, tortilijų, nachos traškučių ar ant ko sugalvosite :) Skanaus!


Pagal "Muffins. Originaux et authentiques".

9 komentarai:

  1. O kokią tiksliai trintuvę naudojate? Aš tai kalendrą susmulkinu peiliu, kad paskui neliktų didesnių lapų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Štai tokio tipo http://www.odec.ca/projects/2006/bach6k2/UltimateChoppersBlender.jpg Aš irgi pagalvojau, kad kalendrą geriau būtų susmulkinti peiliu, tik, kita vertus, kam ta trintuvė, jei reikia dar peiliu smulkinti :) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. MA che meraviglia! Ha anche un bellissimo colore!Un abbraccio e buona settimana

    AtsakytiPanaikinti
  4. Grazie, Marianna! Questo colore attira anche me, specialmente in primavera ;) Il tuo blog e' bellissimo, adesso lo sto esplorando ;) Tanti saluti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. idomu, dejai pomidoru padazo?????? :/ kodel nedejau pomidoro ir jo nesusmulkinai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hmm.. nežinau, labai "ščyriai" laikiausi originalaus recepto :) Bet, manau, šviežias pomidoras tiktų puikiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rūtuliuk, kaip pirštu į akį ;) ji būtent naminė :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. labai panaši į tą, kuri mano tėvų namuose kepama, todėl ir paklausiau :))

    AtsakytiPanaikinti