2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Makaronai su cukinijų pesto padažu

Visi gerai pažįstame Genujos pesto padažą, kuriame darniai susijungia bazilikas, česnakas, kedro riešutai ir parmigiano bei pecorino sūriai. Yra gausybė šio padažo variantų, kai kurie Italijos regionai, pridėdami kažkokį sau būdingą produktą, yra sukūrę savąjį pesto. Pavyzdžiui, pesto alla siciliana - su džiovintais pomidorais ir migdolais, pesto alla calabrese - su aitriąja paprika. Ir šiaip kiekvienas, pasitelkęs savo išmonę Genujos pesto padažo pagrindu gali sukurti kokį sau mėgiamą variantą. Šį kartą mūsų variantas buvo cukinijų pesto padažas. Gaivus, žalias, tiesiog vasariškas. Štai jis.



2 žmogeliams
Gaminimo trukmė: apie dvidešimt minučių

200 g makaronų
1 cukinija
4 valgomieji šaukštai tarkuoto parmigiano sūrio
10 kedro riešutų
10 baziliko lapelių
skiltelė česnako
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

1. Supjaustykite skritinėliais cukinijas ir apvirkite jas sūdytame vandenyje maždaug 5 min. Atvėskinkite.
2. Į indą sudėkite išvirtas cukinijas, baziliką, smulkiai supjaustytą česnaką, kedro riešutus, įpilkite alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir pipirais. Visus šiuos ingredientus išplakite elektriniu plaktuvu.
3. Suberkite sutarkuotą parmigiano sūrį, viską išmaišykite šaukštu.
4. Išvirkite makaronus al dente pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakuotės.
5. Išvirtus makaronus sudėkite į cukinijų pesto indą, gerai išmaišykite ir patiekite.

2 komentarai:

  1. Labas, oi, net seilės susikaupė bežiūrint į šiuos makaronus su padažu. Reiks išbandyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. galiu pasakyti , kad tikrai labai skanus !

    AtsakytiPanaikinti