Taip nutiko, kad netyčia prisipirkome daug persikų. Dabar jų pats "pakilimas" - galima rasti visokių: geltonų, baltų, plokščių, apvalių... Taip ir krypsta į juos akys. Kad juos kaip nors įdomiau suvartotumėm, ėmiau ieškoti kokio įdomesnio receptėlio. Suviliojo štai šis. Kitaip ir būti negalėjo, nes be galo mėgstu ožkos sūrį ir jo kombinacija su persikais (receptėlyje naudojami nektarinai) ir rozmarinu pasirodė nuostabi. Ir nesuklydau. Tad siūlau paskanauti ir jums :)
Gaminimo trukmė: 20 min.
Tešlos šaldymo trukmė: mažiausiai 30 min.
Kepimo trukmė: apie 30 min.
Trapiai tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys
truputėlis vandens
Įdarui:
2 dideli persikai
200 g tepamo ožkos sūrio
žiupsnio šviežaus rozmarino
2-3 šaukštai maltų lazdyno riešutų
pipirų
1. Ant stalo suberkite miltus su žiupsneliu druskos. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštais jį sutrinkite su miltais.
2. Įdėkite kiaušinio trynį ir įpilkite šlakelį vandens. Išminkykite. Tešla neturi lipti prie rankų.
3. Tešlą suvoliokite į rutuliuką ir mažiausiai 30 min. padėkite šaltai.
4. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite persikus.
5. Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ir sudėkite į apvalią pyrago formą. Ant tešlos užtepkite sluoksnį ožkos sūrio. Pagardinkite pipirais, suberkite rozmarinus. Tuomet išdėliokite persikų skilteles ir pabarstykite maltais lazdynų riešutais bei keliais rozmarino lapeliais.
6. Kepkite 200C laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį (kol lengvai paskrus).
1 patarimas. Persikus galite keisti nektarinais (kaip parašyta originaliam recepte).
2 patarimas. Jei norite storesnio pyrago su daug įdaro, galite sukloti bent du sluoksnius išvardytų produktų.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą