2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Keptų baklažanų salotos su fetos sūriu ir granato grūdeliais

Apie baklažanus yra visokių nuomonių: vieniems jie neskanūs, kitiems per riebūs, per glitnūs ir t. t. Mes juos baisiai mėgstame ir, manau, vienas skaniausių užkandžių yra orkaitėjė kepti baklažano gabalėliai. Ir dar nuostabioji sicilietiška parmigiana. Prie baklažanų, mano galva, labai dera šviežios mėtos, o šį kartą, viena ausimi nugridę receptėlį ir kiek jį patobulinę, pamėginome juos pagardinti padažu su granatų grūdeliais. Labai. (Skanu.) :)


O kad jau vėl iš naujo atradome granatus, įrašo pabaigoje rasite dar vieną labai labai paprastą salotų receptą, kai šaldytuve teturite salotas ir granatus :)

Taigi:

Keptų baklažanų salotos su fetos sūriu ir granato grūdeliais

2 valgytojams
Gaminimo trukmė: 20-30 min.

1 baklažanas
100 g fetos sūrio
ketvirtadalio - pusės granato grūdelių
6-7 šaukštai alyvuogių aliejaus
skiltelė česnako
mėgiamų salotų lapų
pusės citrinos sulčių
15 šviežių mėtų lapelių
žiupsnis džiovinto raudonėlio
druska, pipirai


1. Įkaitinkinte orkaitę iki 200C laipsnių.
2. Supjaustykite baklažanus: nupjaukite galus ir perpjaukite per pusę horizontaliai (t. y. per baklažano storį, o ne ilgį). Dvi gautas puseles lengva ir patogu pastatyti ant pjaustymo lentos ir pjaustyti toliau. Supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Juos išdėliokite ant skardos, pagardinkite druska, smulkiai supjaustytu česnaku, džiovintais raudonėliais ir smulkiai supjaustytais šviežios mėtos lapeliais. Pašlakstykite šviežiu alyvuogių aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 5-10 min.
3. Kol kepa baklažanų puselės, pagaminkite salotų padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir granatų grūdelius, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Kvadratėliais supjaustykite fetos sūrį. Ant lėkštės išdėliokite nuplautas mėgiamas salotas, sudėkite iškeptus baklažanus, fetos sūrį ir apipilkite paruoštu padažu.


Labai lengvos salotos su granatų grūdeliais
Šią idėją nusižiūrėjau iš italų kalbos mokytojos, netikėtai pakvietusios mūsų visą grupę pas save į svečius pietų. Labai paprastas ir visai neprastas receptas. Šįkart be proporcijų, tad gaminkite iš akies pagal skonį.

salotos
granato grūdeliai
anakardžio riešutai
alyvuogių aliejus
citrinos sultys
druska ir pipirai

Tiesiog viską sumaišyti ir patiekti :)


Skanaus :)

11 komentarų:

  1. Super salotos, man labai patinka, tikrai gaminsiu ;)

    www.mindaugas-bonappetit.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Turiu vieną kvailą klausimą :) Granato grudelius valgote kartu su sėklomis? Aš vis bijau juos dėti į salotas, nes atrodo sunkiai kramtomi... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanumėlis turėtų būti! Neseniai kažką panašaus valgėm.
    Viktorija, visada granato grūdelius valgau su sėklom. Gyva. Blogai nesijaučiu ir kitokių pašalinių poveikių nepastebėjau. Beje, net nesu mačiusi, kad kas nors valgytų ir sėklytes spjaudytų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai, ačiū :) Sėkmės gaminant ir skanaus ;)
    Viktorija, kaip ir Asta, mes irgi valgom su visais kauliukais ir visai puikiai jie sueina ;)
    Asta, aha, tikras skanumėlis ;) O ką panašaus valgėt?..

    AtsakytiPanaikinti
  5. baklažanai, mėtos ir granatai - super derinys. Man teko ragauti šias Miglės ruoštas salotas:
    http://migdolai.wordpress.com/2010/06/18/apie-skandalingus-nusidavimus-is-skrybeles-ir-fotogeniskiausias-baklazanu-salotas-granatu-sirupe/

    neįtikėtina. Nors gal šiek tiek per saldu. todėl, manau, kad į bendrą vaizdelį įsipaušius sūriui, turėtų būti nerealiai...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Egle, manau, ir keptos paprikos čia labai tiktų, kaip tavo nurodytam recepte. O tas saldumas gal daugiausia nuo granatų sirupo? Man buvo mintis į padažą įspausti granato sulčių, gal irgi visai tiktų ir nebūtų per daug saldu... O sūris taip, dera puikiai, sūrumas, truputį granatų saldumo, man idealu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš, aš mėgstu baklažanus labai :) O parmigiana apskritai šedevras, maistų maistas :)
    Puikios salotos, labai jau tokios valgytinos :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jurgita, ačiū ;) Dėl parmigianos su tavimi sutinku "cento percento" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū už atsakymus :) Na, aš nemaniau, kad tos sėklos sveikatą gadina, tiesiog gal valgyti nelabai patogu :D Bet Jūs mane nuraminot, reiškia, reikia gamint ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. baklažanus mėgstu, bet niekad neragavau su mėtomis, daugiau su česnaku. Sukėlei man smalsumą.
    Kaip čia neužmiršus, kol baklažanų sezonas ateis...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Viktorija, į sveikatą ;) Gamink ir drąsiai kramtyk ;)
    Dalia, su mėtomis nuostabu. Mėtos tinka ir keptoms paprikoms ar cukinijoms. Kai šias daržoves kepam ant griliaus, visuomet taip gaminam. Bet mėtos turėtų būti šviežios, taip daug skaniau. Ech, pagalvojau...grilis...vasara...šilta...saulė... :) užsisvajojau ;)

    AtsakytiPanaikinti