Na ir dar vienas receptas iš sekmadieninės vakarienės, kurį pasiskolinau iš farm + house + table tinklaraščio. Patiks visiems sūraus ir saldaus derinio gerbėjams. O aš tą sekmadienį Citrinai ant grotelių iškepus persikus ir vėliau figas (receptas kiek vėliau) pagalvojau, kad po žuvies iš ant grotelių keptų dalykų man skaniausi vaisiai :)
2 valgytojams
6 persikai
pora saujų gražgarsčių
100 g mozzarellos
druska, alyvuogių aliejaus
Padažui:
4 šaukštai balto vyno balzaminio acto
2 šaukšteliai skysto medaus
2 šaukšteliai Dižono ar kitokių garstyčių
2 šaukštai susmulkintų česnakinių svogūnų laiškų
5-6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai grietinės
1. Persikus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Pagardinkite druska ir pašlastykite alyvuogių aliejumi. Apkepkite ant grotelių - iš pradžių ant mažesnės ugnies, vėliau ant vidutinio karščio. Kai persikai suminkštės ir gražiai paskrus, nuimkite juos nuo grotelių ir sudėkite į lėkštę.
2. Tuomet paruoškite salotų padažą. Išplakite actą, medų, garstyčias ir svogūnų laiškus. Įpilkite aliejaus ir grietinės. Išplakite.
3. Į paruoštą padažą sudėkite gražgarstes ir išmaišykite. Sudėkite į salotinę arba į lėkštę.
4. Tuomet ant viršaus išdėliokite supjaustytą mozzarellą (mes naudojome mozzarellos rutuliukus) ir keptus persikus, apipilkite dar trupučiu padažo. Ir... skanaukite :)
P. S. Originaliame recepte buvo dar vienas ingredientas - raudonieji svogūnai. Mes jų neturėjome ir buvo skanu ir be jų. Jei mėgstate, galite išmėginti ir su svogūnais.
Gražaus trečiadienio ;)
Skamba tiesiog puikiai!
AtsakytiPanaikintiO, atrodo fantastiškai! Šitas salotas ir aš nusižiūrėjus :) (net viešai pareiškiau paskutiniam įraše :))) ) Tik laukiu savaitgalio, kai nereikės dirbt iki išnaktų.
AtsakytiPanaikintiO farm house table - vienas mylimiausių mano blog'ų :)
Indre, aha, puikios salotos ;)
AtsakytiPanaikintiEgle, man irgi tas blogas labai patinka. Jis toks... "rustico"..:) ir receptai visada labai viliojantys. Gali būti, kad aš per tave kažkaip jį ir atradau... nebepamenu... Išbandyk šias salotas, mums buvo labai skanu :)
Aš ir nusižiūrėjus grilintus persikus, prosciutto crudo ir gražgarstes :)
AtsakytiPanaikintiBulve, o tavo vardas kartais ne Eglė? :DDD
AtsakytiPanaikintiKad jau visos Eglės taip mėgsta grilintus persikus.
Man jie kepti labai skanūs su ledais ir belenkokiom uogom. Kaip čia: http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/08/ant-groteliu-kepti-persikai-su.html
:D ne, ne Egle ;) Bet Giedrems irgi patinka grilinti persikai :D Aha, su ledais labai skanu. Mes, tarp kitko, likusius grilintus persikus taip ir suvalgeme :) Su prosciutto crudo irgi turetu buti super.
AtsakytiPanaikinti