Man labai patinka prancūziškas kulinarinis žurnalas "Saveurs". Visų pirma, dėl gan nesudėtingų ir beveik visada mano skoniui įtinkančių ir akį suviliojančių receptų. O jų kiekviename numeryje būna daug. Tiek daug, kad tenka pasižymėti vos ne kiekvieną žurnalo puslapį :) Panašiai nutiko ir su paskutiniuoju gegužės mėnesio numeriu. Ir vieną šeštadienio popietę savo naujojoje orkaitėje kepėme šį super-duper pyragą. Obuoliai, sūris, riešutai - derinys, kuris visada įtinka.6 valgytojams
Gaminimo trukmė: 45 min.
pakelis sluoksniuotos tešlos
Camembert'o sūris
2 šaukštai kedro riešutų
2 šaukštai graikiškų riešutų (nebūtinai)
sauja gražgarsčių
2 obuoliai
alyvuogių aliejaus
juodųjų pipirų
2. Plonais griežinėliais supjaustykite obuolius, o maždaug 5 mm storio griežinėliais - Camembert'o sūrį.
3. Į paruoštą kepimo indą įklokite sluoksniuotą tešlą ir šakute ją subadykite. Išdėliokite obuolių griežinėlius, gražgarstes, Camembert'o sūrį, užbarstykite riešutų. Pagardinkinkite juodaisiais pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
4. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Patiekite karštą.
Skanaus ir gražaus artėjančio pavasarinio savaitgalio :)
Šaltinis: Žurnalas Saveurs, Nr. 183, 2011 m. gegužė
Oooo atrodo nerealiai gardžiai! Gaminsiu būtinai!
AtsakytiPanaikintiOo nuostabus. Aš apskritai vien tokiais pyragais galėčiau maitintis...
AtsakytiPanaikintimalonu matyt, buvot kažkur dingę ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, Renata, dėkui :) Man tokie pyragai irgi labai prie širdies ;)
AtsakytiPanaikintiEgle, kiek buvo paspaudę malonūs kraustymosi į naujus namus rūpesčiai... :)
Oj, o kodel cia tiap viskas pageltonavo? :)) Pavassaris ant dusios? :) Sita irgi butinai gaminsim. man tai nerealiai saknus italijoj atrastas kriausiu ir surio derinys... spausdinam ir kita savaite gaminam :)
AtsakytiPanaikintiAha, kriaušės ir sūris, ypač gorgonzola, yra puikuma :) Geltona, nes taip, pavaaaasaris :D
AtsakytiPanaikintivakar vakarienei buvo, tik ne su kamemberu o su brie. NIAM :) nezinau kaip jums sesiems uztenka to pyrago, mes vakarienei dviese per puse suvalgem :)) ir garsiai dikojom "a limone e patata" :)
AtsakytiPanaikintiKaip ta zurnaliuka uzsiprenumeruoti?
AtsakytiPanaikinti:) Sitas pyragelis toks gardutis, savaitgali darysiu ;)
Evelina, kaip fainiai, kad patiko :) Limone ir patata siunčia linkėjimus ;)
AtsakytiPanaikintinu, jei praktiskai savaites begyje gaminau antra karta tai tikrai patiko, va! :) t.y. vakar vakare pakartojom :) niam :)
AtsakytiPanaikintiNiu super-duper :) Mes jį irgi dar šiandien ryt gaminsim :)
AtsakytiPanaikintiSuper, labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti