O buvo taip. Kaip tik buvau be galo susižavėjusi Rennie citrininiu keksu. Tuo, kuris apipilamas citrinos sultimis su cukrumi. Tai tokia puiki idėja (ir kaip aš jos anksčiau nežinojau?), keksas tampa drėgnas, saldžiarūgštis, žodžiu, nuostabus. Ir kaip tik maždaug tuo laiku per Gambero Rosso žiūrėjau "Nigella Bites" (dabar ji ir Oliveris ten karaliauja). Ir kaip tik Nigella gamino citrininį pyragą. Ir kaip tik tą pyragą apipylė identišku glajumi. Ir aš, žinoma, kaip tik jį užsinorėjau išmėginti.
Išmėginau. Patiko. Geras polentos ir maltų migdolų derinys. Citrinos ir cukraus glajus, kaip visada, nuostabus. Tik pyragas kiek riebokas (daug sviesto!). Bet juk galima kiek panuodėmiauti. Siūlau, išmėginkit ir jūs, tai geras pyragas popietei su latte macchiato :)
Nigellos citrininis polentos pyragas
Pyragui:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
200 g maltų migdolų
100 g polentos
1,5 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
2 citrinų žievėlės
Glajui:
2 citrinų sultys
125 g cukraus pudros
2. Sviestą išsukite su cukrumi, kol taps vientisa masė.
3. Sumaišykite maltus migdolus, polentą ir kepimo miltelius. Trečdalį šios masės suberkite į sviesto ir cukraus mišinį, gerai išsukite. Įmuškite kiaušinį. Išsukite. Toliau pakaitomis vėl berkite birius produktus ir įmuškite po kiaušinį. Gerai išsukite.
4. Sudėkite citrinų žieveles ir tešlą supilkite į formą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Baigiant kepti jo kraštai turėtų šiek tiek atšokti nuo formos. Vėsinkite formoje palikę ant orkaitės grotelių.
5. Kol kepa pyragas, paruoškite glajų. Citrinų sultis su cukraus pudra pakaitinkite nedideliame puodelyje.
6. Iškepto pyrago viršų atsargiai subadykite šakute ir užpilkite dar šiltą glajų. Palikite pyragą formoje atvėsti.
Skanaus :)
Šaltinis štai čia.
ooo, noriu! man polentos pyragai apskritai yra kažkas tokio, o tavasis dar toks drėgnas atrodo.. nu fantastika.
AtsakytiPanaikintiMmm, atrodo labai drėgnas, ir dar kai žinai, kad citrinom kvepia - turėtų būti labai skanus :).
AtsakytiPanaikintiPritariu, tas suliejimas citrinų sultimis, labai geras išradimas. O tavo pyragas dar toks geltonas :)
AtsakytiPanaikintiCitrina sulieti pyragai yra geruliai :) vieną tokį jau gal 10 metų kepu ir jis mano mamos mėgstamiausias iš visų mano pyragų
AtsakytiPanaikintigal galėtumėt pasakyti kiek apytiksliai suakstu buvo 100g polentos? neturiu svarstykliu, o receptas be galo skaniai skamba...
AtsakytiPanaikintiApytiksliai būtų 10 valgomųjų šaukštų. Skanaus :)
PanaikintiLabai sudomino, gaminsiu ;)
AtsakytiPanaikinti