2012 m. kovo 12 d., pirmadienis

Makaronai su žirnelių padažu

Jis jau čia. Pavasaris. Atrodo, kad kaskart, kai tik išeinam su pipiru pasivaikščioti-pasivažinėti į parką, virš galvų praklykia, praplasnoja daugybė "V" raidžių. Ir Citrina vieną dieną pasakoja: "Užlipau ant lauko sandėliuko stogo nuvalyti per žiemą nukritusių lapų, o virš galvos kažkas klykauja. Žvilgt į dangų - paukščiai. Grįžta. Pasijutau lyg kokiam filme."

Ir akys pasiilgo žalumos. Lėkštėje taip pat.




Makaronai su žirnelių padažu

 4 valgytojams

400 g mėgiamų makaronų
300 g šviežių arba šaldytų žirnelių
50 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
300 ml daržovių sultinio
šluotelė žalių mėtų
druskos, pipirų



1. Puode ištirpinkite sviestą, lengvai apkepkite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnako skiltelę. Sudėkite žirnelius ir keletą minučių pakepkite. Tuomet supilkite daržovių sultinį, pagardinkite druska ir pipirais (pagal skonį, jei reikia). Užvirinkite ir sumažinę ugnį pavirkite apie 20 min. Tuomet puodą nukelkite, suberkite mėtų lapelius ir išplakite ilgakočiu plaktuvu. Gautą padažą dar galite pagardinti šaukštu kitu grietinės ar grietinėles.
2. Pagal nurodymus ant pakelio pasūdytame vandenyje išvirkite savo mėgiamus makaronus.
3. Makaronams išvirus, nukoškite vandenį ir supilkite žirnelių padažą, išmaišykite.
4. Patiekite papuošdami mėtų lapeliais. Skanaus :)

Gardžios ir pavasariškos savaitės!

2 komentarai: