2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Makaronai su citrinos padažu, arba Taglietelle al limone



Šį patiekalą būtų galima pavadinti beveik firminiu tinklaraščio patiekalu, nes jis labai citrininis. Bet kadangi trūksta bulvės, tai jo tokiu nevadinsime ;) Jis nesudėtingas, jame gan mažai ingredientų, jis gan gaivus, truputėlį rūgštelėjęs ir, pasak Citrinos, labiau tiktų vasarai. Bet man citrinos labai asocijuojasi su žiema, todėl manau, kad šis patiekalas puikiai tinka lengviems žiemos pietums ar vakarienei. Štai jo receptėlis.

 

2 valgytojams
Gaminimo trukmė: 25 min.

200 g ilgų makaronų (mes turėjome šviežius dvispalvius taglietelle)
1 citrina
šaukštas sviesto
200 g grietinėlės
šluotelė šviežių petražolių
druskos, pipirų



1. Užkaiskite vandenį makaronams ir užvirus išvirkite juos pagal pakelio nurodymus pasūdytame vandenyje.
2. Citriną gerai nuplaukite ir nutarkuokite geltonąją jos žievelės dalį. Baltos nelieskite, nes ji karti.
3. Į įkaitintą keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, sudėkite sutarkuotą citrinos žievelę, pamaišykite.
4. Iš citrinos išspauskite sultis ir supilkite į keptuvę. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite smulkiai supjaustytas petražoles. Maišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
5. Išvirusius makaronus nukoškite ir supilkite į keptuvę, viską išmaišykite. Patiekite su petražolės lapeliu ir citrinos griežinėliu.


Skanaus ir gražaus likusio savaitgalio :)

 

6 komentarai:

  1. Oi labai skaniai atrodo. Aš irgi tokį receptą esu nusižiūrėjus, tik niekaip neprisiruošiu pagamint :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O grietinėlė nesusitrauks nuo rūgšties?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Giedre, išmėgink. Paprastas ir skanus receptėlis :)

    Laima, geras klausimas. Mes gaminom taip ir grietinėlė nesusitraukė. Kai kuriuose receptuose rašo, kad grietinėlę galima pilti pačioje pabaigoje, t.y. išvirtus makaronus supilti į citrinos padažą be grietinėlės ir tik tada supilti grietinėlę. Tačiau mums gaminant pagal aprašytą receptą, viskas pavyko puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tokį receptą esu nuskaičius vienam romane apie Italiją :) Pamenu, pasižymėjau, kad būtinai būtinai mėginsiu :)
    Skaniai atrodo, mielai vakarienei norėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. makaronai su grietine ar grietinėle man tobulas reikalas, bet niekad neatėjo į galvą dar citrinos įtraukti. Ypač kai galvoju apie jos aromatą.
    Mano galvojime labai gerai ji pritinka.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurgita ir Dalia, išmėginkit. Ta citrina puikiai tinka, suteikia malonios, gaivios rūgštelės :)

    AtsakytiPanaikinti