2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Rabarbarų pyragas, arba Rubarbstaart


Visai netyčia dar neįsikėlusių kaimynų sodelio gale atradom statybininkų paliktą gražiai išsikerojusį storulį rabarbarą. Ką veikėme svetimo sodelio gale, neklauskite, bet ilgai spėlioti nereikia, kas nutiko rabarbarui :) Šiaip tai nieko baisaus, tik jį truputėlį "praretinom", nulupom, supjaustėm ir gražiai įkomponavom į pyragą. Pagal greitą ir labai paprastą liuksemburgietišką receptą. Skanaus :)


Trapiai tešlai:
60 g sviesto
125 g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
75 g cukraus
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Įdarui:
3-4 rabarbaro stiebai
200 ml pieno arba grietinėlės
100 g cukraus
maišelis vanilinio cukraus
2 kiaušniai
1 trynys



1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Ant stalo suberkite miltus ir kepimo miltelius ir sumaišykite. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais sutrinkite. Padarykite "šulinį" ir į jį subekite cukrų, druską ir įmuškite kiaušinį. Viską suminkykite, kol tešla taps be gumuliukų. Suminkykite rutuliuką ir uždengę padėkite į šaldytuvą valandėlei atšalti.
2. Pyrago formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Atšaldytą tešlą plonai iškočiokite ir įklokite į pyrago formą.
3. Nulupkite rabarbaro stiebus ir supjaustykite kubeliais. Juos išdėliokite ant tešlos.
4. Išplakite pieną ar grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius ir trynį. Plakinį supilkite ant rabarbarų.
5. Kepkite 30-45 min. 180C laipsnių karščio orkaitėje.

Šaltinis: La cuisine luxembourgeoise d'aujurd'hui


8 komentarai:

  1. Mes kaimynam nesakysim :) Bet tik su sąlyga, jei to pyrago liko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, :) jau neliko... bet vis tiek neišduokit, kepsim kitą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu, kad aš čia jau viena pasisakiau, tai gal galim tujintis? :) Bet jei kitas bus, tai tikrai nesakysiu, jei bent gabaliukas liks.

    P.S. o jūs neplanuojat Lietuvėlėn artimiausiu metu arba bent vasarą?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, parašiau daugiskaita, nes ir tu pradžioj kažkaip parašei daugiskaita... Žinoma, kad tujinamės ;)
    Lietuvėlės baisiai pasiilgau, bet artimiausiu metu, deja, neplanuojame, nes liepą laukiame šeimos pagausėjimo. Tad dabar Lietuvėlės planai kol kas nelabai aiškūs. O kodėl klausi? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ooooo, kokia naujiena! Sveikinu gi dideliausiai. Dievulėliau, kaip smagu :)
    Klausiau, nes galvojau, jei būsi, mes čia dažnokai organizuojam visokius vietinių tinklaraštininų susibėgimus, tai būčiau pakvietus prisijungt ;)
    Nu nieko, lauksim kol grįši su smagia kompanija :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū :) Už sveikinimus ir už pakvietimą :) Kai grįšim, būtinai duosiu žinią, būtų labai smagu susipažinti gyvai, ne tik virtualiai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skaniai atrodo. Aš irgi šį savaitgalį mamos rabarbarą nusiaubiau ir pagaliau radau laiko rabarbarų pyragui. Nuoširdžiausi sveikinimai!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rennie, tai mes abi esame tikros rabarbarų siaubikės ;) Ačiū už sveikinimus :)

    AtsakytiPanaikinti