2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Gaivus ir švelnus mangų ir bazilikų kokteilis



Tikriausiai vienas pačių nuostabiausių dalykų pasaulyje yra vėlyvi savaitgalio pusryčiai. Kai nereikia niekur skubėti, kai pusryčius gali gaminti ilgai ilgai ir paskui ilgai ilgai juos valgyti... Pusryčiai - tai jokie pusryčiai be šviežiai spaustų sulčių arba trintų vaisių kokteilio smoothie. Anksčiau smoothius pirkdavome parduotuvėje, vėliau bičiulės Giedrės dėka įsigijau nuostabią, šmaikščiai parašytą smoothių gamintojo Innocent smoothies receptų knygą, knygos dėka įsigijome vaisių trintuvę (blenderį) ir... apsirgome smoothių liga!
Šį kartą siunčiame jums vieną šios puikios knygos siūlomą mangų ir bazilikų kokteilį. Mangai apskritai yra tobuli vaisiai smoothiui – jie suteikia švelnumo, glotnumo ir gėrimas tiesiog slyste nuslysta gumuriu. Tai labai gaivus, įdomaus derinio, sveikas ir švelnus koktelis. Ilgai negaišus, štai jums paprastutis jo receptėlis.



Dviems gomurėliams
Gaminimo trukmė: apie 15 min.

Vienas gerai prisirpęs, sultingas mangas
Pusė stiklinės obuolių sulčių
Skiltelė laimo sulčių
Šakelė šviežaus baziliko

1. Į vaisių trintuvę supilame obuolių sultis.
2. Nulupame mangą ir supjaustę sudedame į trintuvę.
3. Į trintuvę įspaudžiame laimo sulčių ir įmetame bazilikų šakelę.
4. Triname apie 20 sekundžių ir supilame į dvi stiklines.
Skanaus!

Patarimas. Turbūt jau esate patyrę, kad mangą nėra labai lengva pjaustyti. Innocent smoothies pataria jį tiesiog plėšyti nuo kaulo švariomis rankomis. Įgūdžių reikia, nes mangas labai mėgsta slidinėti rankose, tačiau gerai įgudus, tai visai neblogas būdas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą