2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Kai šaldytuve švilpauja vėjai arba Makaronai su tunu

Kai šaldytuve švilpauja vėjai, o spintelėje pūpso skardinė konservuotų pomidorų ir skardinėlė tuno, gaminame šį neįmantrų patiekalą.



2 alkaniems žmogeliams
Gaminimo trukmė: 20 min.

200 g makaronų
1 skardinė tuno
1 skardinė konservuotų pomidorų be odelės
2 skiltelių česnako
žiupsnio kaparėlių
šluotelės petražolių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų



1. Pasūdytame vandenyje verdame makaronus kaip nurodyta ant jų pakuotės.
2. Kol makaronai verda, alyvuogių aliejuje apkepame česnaką. Nesudeginkime, česnakas turi būti gelsvos spalvos. Tuomet į keptuvę supilame konservuotus pomidorus ir truputėlį vandens. Pasūdome ir papipiriname. Pomidorų tyrė turi pradėti kunkuliuoti.
3. Maždaug po 5 minučių sumažiname karštį, sudedame tuną ir įberiame kaparėlių. Dar pakaitiname 5 minutes ir pabaigoje įberiame smulkiai supjaustytų petražolių.
4. Išvirusius makaronus supilame į paruoštą tuno ir pomidorų padažą, išmaišome ir patiekiame užbėrus truputėlį šviežių petražolių.
Buon appetito!

Patarimas. Mėgstantys aštriau gali įpjaustyti aitriosios paprikos ar įberti jos sėklyčių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą