2010 m. birželio 27 d., sekmadienis

Karšto ožkos sūrio salotos

Prancūziškos salotos "Salade de chevre chaud" - vienos pačių mėgstamiausių. Dažnai gaminamos namuose ir itin dažnai užsakinėjamos kokiam nors restorane ar kavinėje. Liuksemburge jų galima rasti beveik visur ir jos dažnai išgelbsti, jei meniu niekuo kitu nesuvilioja, arba... tiesiog prieš akis iškilęs karšto ožkos sūrio su medumi vaizdinys ir įsivaizduojamas jo kvapas bei skonis nugali visus kitus patiekalus. Šių salotų pagrindinis ingredientas yra duonos skrebutis su ožkos sūriu, o visa kita priklauso nuo fantazijos. Galima nenaudoti kumpio, vietoj gražgarsčių naudoti kitas salotas, ožkos sūrį gardinti sezamo sėklomis, įpjaustyti figų. Žodžiu, naudokite tai, ką turite namuose ar koks skonių derinys jums arčiausiai prie širdies. Mes šį kartą gamino taip:



2 žmogeliams
Gaminimo trukmė: apie 30 min.

1 ožkos pieno sūrio pakelis (pvz. toks)
4 riekelės forminės duonos arba 8 riekelės prancūziškojos batono (bagetės)
8 juostelės kumpio
pundelis gražgarsčių
trečdalis ilgojo agurko
10 vyšninių pomidorėlių
10 gervuogių
žiupsnis kedro riešutų
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
kumino sėklų
saldžiosios paprikos mitelių
šaukštas medaus

1. Sūrį supjaustykite į 8 skritinėlius. Jei naudojate forminę duoną, jos riekeles perpjaukite įstrižai į trikampelius. Ant duonos riekelių uždėkite ožkos sūrio skritinėlius, pabarstykite kuminu ir saldžiosios paprikos milteliais. Riekeles kartu su sūriu apvyniokite kumpio juostelėmis ir pašaukite į orkaitę 15-20 min. (kol apskrus duona ir kumpis, o sūris pradės lydytis).
2. Bekepant sūriui, ant lėkštės išdėliokite garžgarstes, griežinėliais supjaustytą agurką, vyšninius pomidorėlius, paskrudintus kedro riešutus (mes šį kartą juos pamiršome :) ), gervuoges. Salotas pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite balzaminiu actu (labai tiktų su figomis), alyvuogių aliejumi.
3. Apskrudus duonos riekelėms ir pradėjus lydytis sūriui, juos ištraukite ir sudėliokite ant salotų.
4. Į medų pamirkykite dantų krapštuką ar kokį pagaliuką ir perbraukite per salotas ir paruoštas duonos riekeles.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Kaip tik ruošiausi kada artimiausiu metu (dažniausiai tai būna... kai netingėsiu mėnesio eigoje :D) savo megstamiausią variantą su karštu ožkos sūriu parodyt :) Jau dabar nagai niežti :) Skanumėlis.

    O ir gervuogės salotose man yra kažkas toookio. Puikiai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, baisiai ir nekantriai lauksim tavųjų ožkos sūrio salotų. Esu tikra, kad irgi bus kažkas toookio ;)

    AtsakytiPanaikinti