2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Makaronai su avinžirniais, arba Pasta e ceci

Pasta e ceci yra tiesiog ideali sriuba šaltiems rudens vakarams. Soti, karšta, o jei dar nepagailėsite pagardinti pipirais ar aitriąją paprika, bus dar ir aštri. O to labiausiai ir norisi grįžus namo po rudeninės darganos.

Ši sriuba - tai Romos patiekalas. Nors gaminamas ir kituose Italijos regionuose. Ir yra daugybė jos gaminimo variantų. Mes gaminame dviem būdais - su trintuvu arba be trintuvo. Pastarąjį variantą pritaikome dažniau, nes juk dažnai nesinori traukti iš spintelės trintuvo, jo "murzinti" ir norisi patiekalą pagaminti kuo greičiau. Tad jūsų dėmesiui ir galbūt skrandžiui :) - du pasta e ceci variantai.


+


=



4 valgytojams
225 g trumpų makaronų (mes naudojome ditaloni rigati)
250 g avinžirnių
alyvuogių aliejaus kepimui
pusė svogūno
skiltelė česnako
1 morka
1 saliero kotas
1 pomidoras
400 ml daržovių sultinio
50 g kubeliais supjaustytos šoninės (jei norite, kad sriuba būtų "stipresnė", jei ne - nebūtina)
šluotelė šviežio ar žiupsnis džiovinto rozmarino
druskos, pipirų

1. Svarbiausia dalis, aktuali abiems variantams - nepamirškite iš vakaro užmerkti avinžirnių, kad gerai išbrinktų :) Viename šaltinyje paskaitėme, kad į vandenį galima įdėti šiek tiek sodos, kad avižirniai taptų minkštesni.
2. Pasūdytame vandenyje ant nedidelės ugnies išvirkite avižirnius tol, kol taps minkšti. Nukoškite, bet vandens neišpilkite.
3. Paruoškite sultinį: vandenyje, kuriame virė avinžirniai, ištirpinkite daržovių sultinio kubelius. Prireikus, įpilkite dar vandens, kad gautumėte 400 g skysčio.
4. Giliame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, česnaką, kubeliais supjaustytą morką, griežinėliais supjaustytą saliero kotą, kubeliais supjaustytą šoninę (jei nuspręsite, kad jos reikia) ir kubeliais supjaustytą pomidorą. (Jei norisi aštriau - įdėkite aitriosios paprikos).

Jei norite gaminti be trintuvo:
5. Sudėkite visus išvirtus avinžirnius. Po truputį supilkite daržovių sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.
Jei norite gaminti su trintuvu:
5. Sudėkite pusę virtų avižirnių.  Po truputį supilkite daržovių sultinį. Likusią pusę avinžirnių sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite masę į verdamą daržovių mišinį, pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.

6. Atskirai pagal instrukcijas išvirkite makaronus ir įmaišykite juos į verdamą sriubą.  

Štai ir ant jūsų stalo jau garuoja karštutėlė sriuba :)

Skanaus ir gražios ateinančios savaitės! :)

5 komentarai:

  1. Jeeeee, kiek visko su avinžirniais prigaminčiau, jei nereiktų anų iš vakaro užsimerkti.
    Bet iš vakaro gi mes niekad nežinom, kad rytoj irgi norėsim valgyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia :) tikrai svarbu nepamirsti ;) Galima, aisku, dziovintus pakeisti konservuotais, bet man kazkaip tarsi ne tas, tarsi kazkoks prastesnis avinzirnio variantas butu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pasikeiskit srifta, tikrai sunku skaityti...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš vakar užmerkiau avinžirnius, šian galvoju ką su jais daryti :) Radau visai man priimtiną šitą receptuką. Tuoj baigs virti makaronai - ragausim ;) Kvepia tai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laura, labai smagu, kad išmėginot! Ar buvo skanu taip pat kaip ir kvepėjo? :)

    AtsakytiPanaikinti