2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Sriubų mėnuo. Trinta kalafijorų sriuba su migdolais

Sriubų mėnesiu mūsų paskelbtam vasariui įsibėgėjant, skubam paskelbti pirmąją iš sąrašėlio išbandytą sriubą. Kalafijorai su migdolais. Gavosi neblogai, nors tikėjausi daugiau iš šio derinio. Ir migdolai jautėsi tik labai gerai įsiklausius, tad kitą kartą jų įberčiau daugiau. Bet šiaip skani, žiemiška sriuba, o pora sutrintų kalafijoro žiedynų teko ir mūsų mažajam pipirui paragauti. Jei susiviliosite išbandyti ir jūs, štai sriubos receptėlis.


Trinta kalafijorų sriuba su migdolais

 4 valgytojams

40 g maltų migdolų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas
1 saliero stiebas
5oo ml daržovių sultinio
1 vidutinio dydžio kalafijoro
140 ml pieno
druskos, juodųjų pipirų
žiupsnelis malto muskato riešuto


1. Pirmiausia keptuvėje sausai pakepinkite maltus migdolus, kol jie vos vos paruduos (taip išryškės jų skonis).
2. Gilesniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir saliero stiebą. Kepkite apie 10 min., kol suminkštės.
3. Tuomet supilkite daržovių sultinį, suberkite pakeptus maltus migdolus ir sriubą užvirinkite. Sudėkite atskirtus kalafijoro žiedynus (keletą jų atidėkite) ir virkite dar apie 5 min., kol kalafijoras suminkštės. Tuomet viską išplakite ilgakočiu plaktuvu.























4. Tuomet supilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite atidėtus kalafijoro žiedynus. Pašildykite dar 5 min., kad suminkštėtų naujai įdėti kalafijoro žiedynai.
5. Sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite maltu muskato riešutu. Skanaus :)

Gražios ir šiltesnės ateinančios savaitės! Iki! :)

4 komentarai:

  1. Aš labai mėgstu kalafijorų sriubas, ypač su sūriu. Niekada nebuvau pagalvojusi apie derinį su riešutais...O kiek dėtum riešutų, kad skonis geriau jaustūsi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sima, dėčiau gal kokį 60-80 g. Tuomet gal skonis būtų kiek ryškesnis. :)

      Panaikinti
  2. Super sriubyte! Ir greitai, paprastai, labai skaniai ir idomiau - skirtingai!! Aciu autorei

    AtsakytiPanaikinti