Dar viena sriubelė sriubų mėnesiui. Labai puiki. Tikriausiai visiems labai gerai pažįstamas kriaušės ir mėlynojo pelėsio sūrio derinys. Šią paprastą (bet ne prastą) kombinaciją labai mėgstu, tad buvo įdomu, kaip šie skoniai susipins sriuboje. Ir nenuvylė. Sriuba švelni, kiek salstelėjusi dėl kriaušių, o tą saldumą atsveria nuostabusis Rokforo sūris. Jei esate mėlynojo pelėsio sūrio fanai, nepagailėkite šio sūrio gabalėlių supilstę sriubą į dubenėlius. Skanaus! :)
Trinta kriaušių, Rokforo sūrio ir špinatų sriuba
4 žmogeliams
50 g sviesto
1 didelis svogūnas
1 didelė bulvė
2 česnako skiltelės
750 ml vandens
250 g špinatų
2 kriaušės
50 g Rokforo sūrio (galima naudoti ir kitą mėlynojo pelėsio sūrį)
druskos ir juodųjų pipirų
1. Giliame puode ištirpdykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, bulvę ir česnaką. Puodą uždenkite ir ant nedidelės ugnies pakaitinkite apie 10 min.
2. Supilkite vandenį ir užvirkite. Tuomet sudėkite špinatus, vėl užvirinkite ir pavirkite 5 min.
3. Tuomet visus ingredientus išplakite ilgakočiu plaktuvu.
4. Kriaušes supjautykite nedideliais gabalėliais ir išplakite plaktuvu. Tuomet supilkite gautą masę į suplaktą sriubą ir gerai viską išmaišykite.
5. Sudėkite gabalėliais supjaustytą Rokforo sūrį ir pagardinkite druska bei pipirais. Dar sriubą pakaitinkite apie 3 min.
6. Paruoštą sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite nedideliais Rokforo sūrio gabalėliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą