2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Makaronai su moliuskais, arba Pasta alle vongole

Būdami Sicilijoj visuomet stengiamės valgyti kuo daugiau šviežios žuvies. Kurgi kitur, jei ne prie jūros, ji pati gardžiausia ir šviežiausia! Šįkart pasistengėme šviežiomis žuvelėmis aprūpinti ir savo mažąjį pipirą. Ir tai padaryti buvo taip nesunku, kaip dukart du. Tiesiog nueini į turgų ar žuvies parduotuvėlę ir sakai: "Noriu žuvies vaikui". Ir šliopt, šviežiausia žuvelė, specialiai tinkanti vaikams (t.y. be nereikaligų ašakėlių ir kaulelių, bei, kas puikiausia, kainuojanti kapeikas) jau guli tavo pirkinių terbelėj. Belieka tik ją parsinešti ir įmesti į puodą.

Taigi, žuvelės pipirui, o mes nesusiturėdavom neapsirūpindami įvairiomis jūros geldelėmis, kriauklelėmis ir moliuskėliais. Šviežus pomidoras, česnakas, pundelis petražolių, baltas vynas ir pati šauniausia vakarienė jau garuoja ant stalo!


Makaronai su moliuskais, arba Pasta alle vongole

2 valgytojams

250 g ilgųjų makaronų (mes valgėm spaghettoni)
500 g moliuskų
2 kekės vyšninių pomidorėlių
pusė stiklinės baltojo vyno
1 česnako skiltelė
1 petražolių pundelis
druskos, pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus kepimui



1. Pirmiausia paruoškite moliuskus: bent dvi valandas palaikykite juos sūriame vandenyje, kad kriauklelės "išspjautų" smėlį. Tada jas perkalaukite šaltu vandeniu.
2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje vos vos pakepinkite smulkiai sukapotą česnaką. Tuomet sudėkite moliuskus, sumažinkite ugnį ir keptuvę uždenkite dangčiu. Moliuskų kriauklelės ims vertis ir tai yra ženklas, kad jos šviežios ir tinkamos valgyti. Neatsivėrusių kriauklelių neatidarinėkite, jas išmeskite.


3. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
4. Į keptuvę su atsivėrusiomis moliuskų kriauklelėmis supilkite baltą vyną ir pakepkite porą minučių, kol vynas išgaruos. 
5. Tuomet sudėkite per pusę perpjautus pomidorėlius. Išmaišykite. Suberkite smulkiai sukapotas petražoles, pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite išvirtus makaronus. Viską išmaišykite ir patiekite.









Buvo skanu ir liko tik tai...


Skanaus ir jums!


:)


4 komentarai:

  1. Dievinu moliuskus, midijas ir visas kitas jūros gėrybes. Tavasis patiekaliukas nerealus...kai tik pamatau moliuskus, taip seilė ir nutįsta:) Aš moliuskus su makoronais darau tik su česnakais ir petražolėmis ir tai man skanu, bet čia tai jau LYGIS:) Sužavėta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, tai taviškis variantas, kaip pasakytų italai, "al bianco" (be pomidorų) :) Skanu irgi. :)

      Panaikinti
  2. Kai tik matau juros gerybes ar siaip kokybiska maista - noriu emigruoti is Lietuvos, geriausiai prie Vidurzemio juros :)
    Gal Italijoje reikia gydytoju? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. OMG OMG ... kaip gerai yr gyvent prie tokios jūros :) Jaučiu, valgyčiau ir valgyčiau va šitaip :)

    AtsakytiPanaikinti