2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Naktinis clafoutis su abrikosais

Ar jums taip nepasitaiko, kad vos tik susiruoši gaminti kokį patiekalą ar kepti kokį pyragėlį, šast ir kuriame nors iš tinklaraščių paskelbiamas identiškas arba labai labai panašus receptas? Man taip yra nutikę kokį šimtas vieną kartą. Kaip ir šįkart. Jau viena koja virtuvėj ir buvau bemušanti kiaušinį klafučiui su abrikosais gaminti, bet dar žvilgt į internetą, o ten puikuojasi nuostabusis Jurgos klafutis su abrikosais ir rozmarinais. Visiška telepatija (ar teletabija, kaip pasakytų viena mano bičiulė).

Taigi, mūsų klafutis. Toks paprastas, be jokių pagerintų prieskonių, grynas klafutis su abrikosais. Be proto skanus. Ypač šiltą, ramų vasaros vakarą, kai pipiras jau nukeliavęs į sapnų karalystę, o mes galim ramiai sau gurkšnoti mėtų arbatą ir paplepėti apie būsimų atostogų planus.


Clafoutis su abrikosais

3-4 valgytojams

60 g miltų
125 g cukraus pudros
3 dideli kiaušiniai
200 ml pieno
100 g grietinėlės
pusės vanilės ankšties grūdelių
sviesto, miltų ir cukraus formai aptepti / apibarstyti
8-9 abrikosai
cukraus pudros apibarstymui



1. Miltus sumaišykite su cukrumi. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į miltų ir cukraus mišinį. Tuomet supilkite grietinėlę, pieną ir gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių. Sudėkite vanilės grūdelius.
2. Tešlą palikite kokioms dviems valandoms "pailsėti".
3. Abrikosus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.



4. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių karščio.
5. Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepkite sviestu ir pabarstykite miltų ir cukraus mišiniu. Išdėliokite abrikosų puseles.
6. Atskirame inde išplakite baltymus iki nepernelyg standžių putų. Pasinaudodami sieteliu tešlą perkoškite į išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
7. Tešlą supilkite ant abrikosų ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 25 min. Po 25 min. clafoutis ištraukite iš orkaitės ir lengvai papurtykite. Jei jis juda, linguoja, dar ne metas valgyti, reikia kepti toliau. Tuomet sumažinkite karštį iki 180C laipsnių ir kepkite apie 10 min. arba tol, kol pyragėlis papurčius nebejudės.
8. Iškeptą clafoutis apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis. Larousse. Comme un chef (avec Pierre Hermé).


P.S. Jei norite kokio pagerinti klafučio su abrikosais, siūlau rinktis Jurgos klafutį su abrikosais ir rozmarinu arba labai įdomų "Cathy Delights" klafutį su abrikosais ir levandomis.

2 komentarai:

  1. Cha... Būna, būna ir man taip :)

    O tas su levandom tai tokios įdomios formos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)
      Aha, labai gražus. Tik man labiau panašus į pyragą nei į su šaukštu kabinamą klafutį. Bet idėja įdomi.

      Panaikinti