Manau, kad yra daug įvairių būdų jį paruošti. Mes receptą pasiskolinom iš kelionėj po Andalūziją įsigytos knygiūkštės The Best 100 Tapas. Ir nedrįstam ginčytis, šita tapa tikrai buvo the best! Smarkiai rekomeduojam. Ypač karštą dieną. Liežuvius prarysit. :)
Gazpacho
2-3 valgytojams
2 riekės baltos duonos
4-5 pomidorai
1 žalioji (arba raudonoji) paprika
1 česnako skiltelė
2 nedideli agurkai
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis acto arba pusės citrinos sulčių
druskos ir žiupsnelio cukraus
100 ml vandens
ledukų
P. S. Nurodytais kiekiais nebūtina aklai sekti. Gaminkite pagal skonį. Mes paprastai visko dedam iš akies.
1. Duoną išmirkykite nedideliame kiekyje vandens. Daržoves supjaustykite.
2. Visus ingredientus (išskyrus ledukus) sudėkite į elektrinį trintuvą (blenderį). Plakite pora minučių, kol susidarys tiršta masė.
3. Atidenkite trintuvą ir, jei matote, kad sriuba per tiršta, galite dar įpilti šiek tiek vandens ir išmaišykite.
4. Supilstykite į sriubosi indus. Patiekite su ledukais.
5. Dar vienas patiekimo būdas: kubeliais supjaustykite agurką, žaliąją, raudonają papriką ir kietai virtą kiaušinį ir patiekite kartu su sriuba.
Skanaus ir gražios šiltutėlės ateinančios savaitės!
Šaltinis. Adaptuota pagal The Best 100 Tapas.
Labai megstu andaluziska gaspacho. Aciu uz recepta. Jeigu jis dar liepa butu pasirodes...:-) O tai dabar Vilniuje jau kvepia rudeniu, atsigaivinti nebereikia ir nebesinori:-) Deja. Na, lauksim kitos vasaros, arba vaziuosim kur silciau:-)
AtsakytiPanaikintiPrašom, Lina :) Na, gal dar išpuls kokia vasariškai karšta dienelė, kai gazpacho bus pats tas ;)
Panaikinti