2010 m. spalio 15 d., penktadienis

Karamelizuotų moliūgų ir migdolų pyragas




Moliūgų karštligė atėjo ir į mūsų namus :) Prapjovėme savo didįjį obuolių šventėje įsigytą moliūgą, tad dabar beveik visos mūsų dienos papuoštos moliūgais. Ant stalo jau garavo trinta sriuba, rizotas, makaronai su moliūgų padažu ir štai šis pyragas. Dar savo eilės laukia moliūgų džemas, galbūt keksiukai ir galbūt Evelinos moliūginiai gnocchi. Ir tuomet moliūgas jau turėtų baigtis :)

Na, o štai ir pyrago receptėlis.

Gaminimo trukmė: 20-25 min.
Tešlos šaldymo trukmė: 45 min.
Kepimo trukmė: 45 min.
125 g sviesto
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
160 g miltų
11 g kepimo miltelių
120 g cukraus
100 g plokštelėmis supjaustytų migdolų
50 g maltų migdolų
300 g moliūgo
100 g cukraus pudros
pusė stiklinės vandens


1. Moliūgą supjaustykite kubeliais. Lengvai apskrudinkite migdolų plokšteles ir palikite vėsti.
2. Gilesnėje karštoje keptuvėje išmaišykite cukraus pudrą su vandeniu ir pakaitinkite iki užvirimo ribos. Tuomet sudėkite moliūgo gabalėlius ir maišydami kepkite maždaug 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti.
3. Ištrinkite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinius. Sudėkite pusę apskrudintų migdolų plokštelių ir maltus migdolus. Išmaišykite.
4. Atskirame inde išmaišykite miltus su kepimo milteliais. Sudėkite karamelizuotus moliūgo gabalėlius ir atsargiai palengva išmaišykite. Šią gautą masę sudėkite į paruoštą migdolų tešlą ir įdėkite į šaldytuvą 45 min.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 210C laipsnių. Tešlą supilkite į paruoštą formą, ant viršaus užbarstykite likusią paskrudintų migdolų plokštelių dalį ir pašaukite į orkaitę. Po 5 min. karštį sumažinkite iki 180C laipsnių. Kepkite apie 45 min.

Skanaus! :)

4 komentarai:

  1. o mano moliūgas jau baigėsi :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitau ir pavydžiu :) Labiausiai pyrago. Gerulis. Ir nors šaldytuve slepiasi moliūgas, jis suplanuotas rytdienos sriubai. Teks pirkti dar.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos! Moliūgų sezonas dar nesibaigė, tad galima toliau eksperimentuoti ;) :)

    AtsakytiPanaikinti