Dar vienas moliūginis receptėlis, kurį išbandėme bedorodami savo didįjį moliūgą. Keksiukai, kaip ir rašo šio receptėlio autorė Martha, tikrai pikantiški ir turėtų patikti sūrumo, moliūgų ir fetos sūrio gerbėjams.
O mūsų moliūgas jau baigėsi, keksiukai suvalgyti, kolegos pavaišinti... Jei jūsų šaldytuve dar slepiasi užsilikęs moliūgo gabalėlis, siūlome išmėginti :)
12 keksiukų
Gaminimo trukmė: apie 45 min.
2 puodeliai kubeliais supjaustyto moliūgo
2 šaukštai aliejaus
druskos ir pipirų
sauja smulkiai supjaustytų jaunų špinatų (mes neturėjom)
2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
3 šaukštai saulėgrąžų sėklų
¾ puodelio tarkuoto parmigiano sūrio
100 g kubeliais supjaustyto fetos sūrio
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
2 kiaušiniai
¾ puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas druskos
juodųjų pipirų pagardinimui
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių karščio.
2. Supjaustytą moliūgą sudėkite į keptuvę, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite 10-15 min., kol moliūgas suminkštės.
3. Apkeptus moliūgo gabalėlius sudėkite į atskirą indą, šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite špinatus, petražoles, saulėgrąžų sėklas, fetos sūrį ir garstyčias. Išmaišykite.
4. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir pieną. Plakinį supilkite į moliūgų masę.
5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į paruoštą tešlą. Pagardinkite druska ir pipirais ir lengvai išmaišykite (bet ne per daug!).
6. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 200C laipsnių karščio orkaitėje 15-20 min.
Šaltinis: martha goes green. A vegetarian cookbook.
atrodo labai gardziai ;)
AtsakytiPanaikintiačiū :)
AtsakytiPanaikinti