2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Kepta ant grotelių. Žuvis, žuvelės ir arbūzas

Turėjome šiltą ir saulėtą savaitgalį. Ir mes po keleto lietingų savaičių spustelėjome mygtuką "Restart" ir vėl pradėjom ruošti vakarienes ant grotelių. Kol Citrina pirmyn atgal stumdė žoliapjovę, aš mėginau surasti kokių ypatingesnių receptų. Paieškos baigėsi lengva, gaivia ir gal kiek neįprastų skonių trijų dalių vakariene. Visais trimis receptais būtinai pasidalinsime, o pradžiai kepta žuvis (dorada), keptos žuvelės (sardinės) ir keptas arbūzas.

Nežinau, kaip jums, bet man pats skaniausias ant grotelių keptas maistas yra žuvis. Žuvis, tiesiog iškepta ant grotelių ir paskui pagardinta druska, pipirais, alyvyogių aliejumi, raudonėliais (ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis) ir gausiai aplaistyta citrinos sultimis. Tiesiog tobuliausias pasaulyje marinatas-padažas!

Na, nuo šnekų, prie darbų ir štai jums vienas mūsų vakarykštės vakarienės receptėlis:


Ant grotelių kepta dorada, sardinės ir arbūzas

2 valgytojams

1 dorada
10 sardinių
2 arbūzo riekės
druska, pipirai
raudonėliai
alyvuovuogių aliejus
citrinos sultys


1. Pirmiausia, gerai įkaitinus kepsninę, viską iškepkite. Citrina pradėjo kepti jau išdarinėtą doradą, o jai kiek apskrudus sudėjo arbūzo riekes ir mažąsias sardines.


2. Iškeptas žuvis sudėkite ant padėklo. Doradą prapjaukite ties pilvu (čia kiek žiaurokai nuskambėjo :) ), pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir užspauskite citrinos sulčių. Taip pat pagardinkite ir sardines. Citrina šitaip aliejumi ir raudonėliais pagardino ir arbūzą, tačiau, manau, kad to visai nereikia. Tebūnie arbūzas natūralus, kiek paskrudęs, taip jis bus gaivus, traškus ir puikiai derės prie žuvyčių.

Skanaus ir gražios saulėtos savaitės! :)





4 komentarai:

  1. Manau, jei zuvyte tikrai sviezia, neverta jos skonio ir aromato "zudyti" citrinos sultimis. Cirina gerai uzmaskuoja tik saldytos zuvies trukumus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonime, ačiū už komentarą :) Manau, kad čia skonio reikalas. Šviežia ant grotelių kepta žuvis, žinoma, skani ir be nieko. Tik nesutikčiau, kad citrina užmuša jos skonį. Maniškis Citrina taip pakomentavo: "Žuvis ir citrina yra tikra sąjunga (matrimonio :) ) kaip ir pomidoras su baziliku. Citrina skonio neužmuša, o atvirkščiai - jį tik papildo." :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai viliojančiai atodo. Pasiilgau skanios žuvies. Niekados dar nesu valgiusi kepto arbūzo, reiks išbandyti. O citrina ir žuvis ir man neišskiriami draugai, labai jau kartu skaniai dera.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rennie, pamegink. Labai gaivu ir puikiai dera su zuvimi :)

    AtsakytiPanaikinti