2010 m. birželio 20 d., sekmadienis

Juodieji makaronai su krevetėmis ir avokadu




Receptėlis pusiau nugirstas, pusiau improvizuotas. Gavosi labai spalvotas... kaip ir mūsų gyvenimas :) Kadangi patiekalas toks spalvotas, jis tikrai papuoš jūsų stalą, pradžiugins akį ir... skrandį. Žinoma, jei mielai skanaujate krevečių ir mėgstate avokadus.

Gaminimo trukmė: 20 min.
2 spalvotiems žmogeliams :)

200 g ilgų juodųjų (nudažytų aštuonkojo rašalu) makaronų (mes naudojome šiuos)
400 g tigrininių krevečių
1 avokadas
100 g vyšninių pomidoriukų
pusė stiklinės balto vyno
1 česnako skiltelė
druskos, juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui

     

1. Nulupkite krevečių šarvelius. Supjaustykite pomidoriukus ir avokadą: pomidoriukus - per pusę, avokadus - kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir švelniai pakepkite česnaką (kad vos pageltonuotų). Sudėkite krevetes. Įpilkite balto vyno ir leiskite jam išgaruoti.
3. Tuo metu užkaiskite puodą vandens, jam užvirus įberkite druskos ir pagal nurodymus ant pakelio išvirkite makaronus.
4. Į keptuvę su krevetėmis sudėkite supjaustytus pomidoriukus ir avokadą. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite apie 5 min. Pabaigoje, kad būtų daugiau skysčio, įpilkite samtį vandens, kuriame verda makaronai.
5. Nukoškite išvirusius makaronus ir supilkite juos į keptuvę su krevečių padažu. Gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštes.



Gero apetito ir spalvotų skonio akimirkų! :) 

1 komentaras: