2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Rūkytos lašišos ir apelsinų tepalas

Eglės minėtas savaitgalio džiugesiuose, Jurgos išbandytas savaitgalio pusryčiams, o mes gaminome savo Velykiniams prašmatniesiems pusryčiams. Valgydami kalbėjom, kad idėja iš esmės panaši į parduotuvėje perkamų tepamų sūrelių su įvairiais paskaninimais - krapų, česnakų, paprikų ir pan. Tačiau apelsinas šį tepalėlį pakelia į daug aukštesnį nei parduotuvinį lygį :) Rekomeduojame - skanu, gardu ir gražiai atrodo. Ir dar - visai nesudėtinga pagaminti.


Rūkytos lašišos ir apelsinų tepalas

250 g rūkytos lašišos
400 g tepamo sūrio
sutarkuota 1 didelio apelsino žievelė
sutarkuota pusės citrinos žievelė
2 v. š. citrinos sulčių
pipirų pagal skonį

Papuošimui:
keleto apelsino ir citrinos griežinėlių
sauja smulkiai kapotų žolelių (mes naudojome krapus ir laiškinį česnaką)

P. S. Nuotraukose matote tepalėlį, pagamintą iš mažesnio kiekio ingredientų.


1. Indą, kuriame šaldysite tepalą (20 cm x 10 cm), išklokite maistine plėvele.
2. Dugne pasirinktu ornamentu išdėliokite apelsino ir citrinos griežinėlius. Į tarpelius suberkite kapotas žoleles.
3. Elektriniu plakikliu išplakite rūkytą lašišą ir tepamą sūrį. Tuomet sudėkite likusius ingredientus ir išplakite iki vientisos masės.
4. Gautą tepalėlį atsargiai sudėkite į paruoštą indą su papuošimais (pasitelkėme šaukštą ir peilį). Tepalo viršų išlyginkite peiliu.
5. Uždenkite maistine plėvele arba indelio dangčiu ir laikykite šalydytuve per naktį ar bent 6 valandas.
6. Nuo viršaus nuimkite maistinę plėvelę ir, apversdami indą ant serviravimui paruoštos lėkštės, atsargiai išimkite tepalėlį iš indo. Patiekite iš karto. Skanaus!


Šaltinis: tinklaraštis Our Kitchen.

2 komentarai: