2010 m. birželio 8 d., antradienis

Kalakutiena įdarytos apvaliosios cukinijos

Užsiciklinome ant cukinijų. Parduotuvėje akys tiesiog kliūte kliuvo už šių gražių žalių rutuliukų. Įsidėjau juos į pirkinių krepšelį. Parsigabenau namo. Ir vakarienei gimė cukinijų rutuliukai, įdaryti kalakutienos faršu pagal iš Lietuvos parsivežtą mamuko gamintą receptėlį. Visai neįmantru. Skanu. Žalia. Ir gražu. :)



8 cukinijų rutuliukams
Gaminimo trukmė: apie 45 min.

8 apvaliosios cukinijos
400 g kalakutienos faršo
50 g ryžių
1 skiltelės česnako
žiupsnio raudonėlio
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

1. Pirmiausia pagal ant pakelio užrašytus nurodymus išvirkite ryžius.
2. Nupjaukite cukinijų viršūnėles su koteliu ir atidėkite į šalį. Išskobkite jų vidų ir apvirkite vandenyje maždaug 5 minutes. Stenkitės pernelyg nepervirti, nes cukinijos turi išlikti tvirtos. Išgriebkite cukinijas iš vandens ir palikite atvėsti.
3. Trečdalį išskobto cukinijų vidaus sujaustykite nedideliais gabalėliais. Jį naudosime įdarui.
4. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Lengvai apkepkite česnaką. Suberkite gabalėliais supjaustytą cukinijų vidų. Apkepkite jį apie 3 min. Sudėkite kalakutienos faršą. Kepkite maišydami apie 10 min. Suberkite išvirtus ryžius. Pagardinkite raudonėliais, druska ir pipirais. Viską patroškinkite dar 5-10 min.
5. Kalakutienos įdaru įdarykite atvėsusias apvaliąsias cukinijas, viršų papuoškite nupjautomis cukinijų "kepurėlėmis" ir 15 minučių pašaukite į orkaitę, kad gražiai apskrustų.

Skanaus!  :)

1 komentaras: