2010 m. rugpjūčio 15 d., sekmadienis

Naminės "ausytės" su mėsos suktinukais, arba Orecchiette con le brasciole

Na ir mes nesusilaikėme neišbandę orecchiette gaminimo būdo "brūkšt-spust" :) Iš tiesų, buvo nelengva užduotėlė. Bandėme ir peiliu, ir nykščiu, užtrukome gan ilgai, brūžavome peiliu, spaudėme nykščiu, paskui vėl iš naujo, vėl ir vėl, na ir kažkas pavyko. Iki tobulybės ir miklumo, žinoma, dar labai toli, bet kaip pirmam kartui - užskaitėme. Galiausiai pritrūkę kantrybės visos tešlos neužbaigėme ir iš likusio gabalėlio pagaminome cavatelli, kurie gaminami kiek paprasčiau ir greičiau. Ir nutarėme, progai pasitaikius, paprašyti kokios moterytės iš Apulijos, kad mus pamokytų šio išskirtinio "ausyčių" gaminimo meno.

Padažui gaminome mėsos suktinukus brasciole, tradicinį Apulijos regiono virtuvės patiekalą.



4 valgytojams
Gaminimo trukmė: "ausyčių" - labai ilga :), mėsos suktinukų padažo - 75 min.

"Ausytėms":
300 g viso grūdo miltų (galima naudoti ir įprastus)
žiupsnelis druskos
vandens (tiek, kad minkant tešla nekibtų prie rankų)



1. Sumaišykite miltus, druską ir truputėlį vandens. Gerai išminkykite, prireikus įpilant šiek tiek vandens, kol tešla nebelips prie rankų.
2. Iš išminkytos tešlos suvoliokite pusės centimetro storio juosteles, jas supjaustykite pusės centimetro gabaliukais ir pritaikant šiame filmuke parodytą techniką išspauskite "ausytes". Vietoj peilio galima naudoti nykštį - tiesiog pamėginkite abu būdus, man asmeniškai geriau pavyko su nykščiu.

Padažui:
8 muštos jautienos arba veršienos gabalėliai
8 griežinėliai šoninės
šluotelė petražolių
50 g parmigiano sūrio
2 česnako skiltelės
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus kepimui
1 svogūnas
500 ml pomidorų tyrės



1. Mėsos gabalėlius išmuškite. Uždėkite po griežinėlį šoninės, smulkiai supjaustyto česnako gabalėlių, supjaustytų petražolių, pagardinkite trupučiu druskos ir juodųjų pipirų, apibarstykite tarkuotu parmigiano sūriu.
2. Įdarytus mėsos gabalėlius susukite ir galu sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
3. Keptuvėjė ant alyvuogių aliejaus pakepkite smulkiai supjaustyto česnako ir svogūno. Supilkite pomidorų tyrę, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Į verdantį pomidorų padažą sudėkite mėsos suktinukus ir troškinkite apie valandą.



Į lėkštę sudėkite pasūdytame vandenyje išvirtas "ausytes" ir užpilkite pomidorų padažu su mėsos suktinukais. Pagal šį receptą vienai porcijai numatyti du mėsos suktinukai.

Skanaus ir gražios naujos savaitės :)

3 komentarai:

  1. Jūsų beveik tobuli, jei lyginsim su tuo, kas gavosi man :DDD Nu, bet tai kai tos moterytės taip lengvai ten švyst, švyst ir turi tobulus makaronus!
    Cavatelli ir, matau, apgaulingai lengvai gaminami :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurga, cavatelli lengvesni, tikrai. Aš juos beveik kaip tos moterytės švyst ir susukau :) Bent jau po orecchiette gaminimo toks jausmas buvo :D

    AtsakytiPanaikinti