2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Vištiena jamaikietiškai

Kai susiruošiu gaminti ką nors "egzotiško", Citrinos veidu visuomet perbėga abejonės šešėlis, ant kurio parašyta "hmm... vėlgi teks adaptuoti savo skonio receptorius ir iš įvairių ingredientų sumeistrautame padaže ieškoti mėsos gabalėlio". Būtų Citrinos valia, mūsų meniu sudarytų tik gryna mėsa ar žuvis, pagardinta druska, pipirais, daugiausia dviem prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir citrina. Ir daržovėmis. Toks itališkas paprastumo ir grynumo požiūris. Nesiginčysiu. Ir man taip labiausiai patinka, nes tik tuomet jauti tikrąjį produkto skonį, jo neužgožia kiti papildai. Tačiau kartais labai užsinori kažko tokio, pagaminto... pavyzdžiui, iš kokoso pieno... kario... cinamono... mėsos ir vaisių derinio... Ragaujant vištieną jamaikietiškai, Citrina tolerantiškai sakė "skanu" ir juokaudamas paklausė "o kur vištiena?" :) Na, patiekalas gal ir nėra tas, kurį gaminčiau antrą kartą, bet man jis patiko dėl obuolių suteiktos rūgštelės, tad siūlau ir jums. Galbūt jūs atviresni visokiems "egzotiškumams" :)




2 "egzotikams" :)
Gaminimo trukmė: apie pusantros valandos

2 vištienos krūtinėlės filė gabalėliai, supjaustyti
50 g sviesto
pusės svogūno, smulkiai supjaustyti
šaukštelis kario
pusė šaukštelio cinamono
pusė šaukštelio kardamono
pusė šaukštelio muskato riešuto
pusė mango, supjaustyti gabalėliais
1 bananas, supjaustyti skrituliukais
1 obuolys, supjaustyti kubeliais
1 pomidoras, išimti sėklytes ir supjaustyti kubeliais
200 ml kokosų pieno
šaukštas citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
100 ml natūralaus jogurto



1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite vištienos gabalėlius, kol paruduos. Sudėkite supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
2. Įberkite karį, cinamoną, kardamoną, muskato riešutą, išmaišykite ir kepkite apie minutę. Sudėkite supjaustytus obuolį, mangą, bananą ir pomidorą, supilkite kokoso pieną, citrinos sultis, įberkite druskos. Prireikus įpilkite šiek tiek vandens, kad skystis apsemtų visą vištieną. Gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę ir retkarčiais pamaišydami troškinkite apie 40 min.
3. Troškinimo pabaigoje supilkite jogurtą, išmaišykite ir dar patroškinkite, tik neleiskite užvirti.
4. Patiekite su virtais ryžiais.





P.S. Pagal originalųjį receptą dar priklausytų įdėti kumpio gabalėlių.

Skanaus ir gražaus savaitgalio! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą