2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Ekspress lašiša su pesto padažu, petražolėmis ir kaparėliais pagardintais ryžiais

Gydytojas taip įtikinamai kalbėjo apie omega-3 naudą, kad parduotuvėje akys nevalingai krypo į lašišą... O dar tas žuvų skyriaus pardavėjas, pažėręs krūvą receptų ir aistringai prancūziškai pasakojęs, kaip iškepti lašišą, kad ji nebūtų nei per žalia, nei per daug iškepusi ir sausa (Citrinai apsimetant, kad jis apie lašišų kepimą absoliučiai nieko nenutuokia :) )...

Savaitgalio pietums gaminome greitą keptą lašišą su kiek "prašmatnesniais" ryžiais.



2 valgytojams
Gaminimo trukmė: 25 min.

2 itin šviežios lašišos gabalėliai (maždaug po 180 g)
pusė šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, juodųjų pipirų

100 g ryžių
1 šaukštelis Genujos pesto padažo
keletas šakelių šviežių petražolių
1 šaukštelis kaparėlių
20 g sviesto
30 g tarkuoto parmigiano sūrio

1 citrinos sulčių
šlakelis alyvuogių aliejaus patiekiant lašišą



1. Užkaiskite pasūdytą vandenį ir išvirkite ryžius.
2. Į stipriai įkaitintą keptuvę su puse šaukšto alyvuogių aliejaus (daugiau nereikia, nes lašiša dar išskirs riebalų) įdėkite abu lašišos gabalėlius ta puse, kur buvo lašišos oda (ją atpažinsite iš blyškesnės spalvos ir pilkšvų dėmių). Viršų pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite 1 min. Apverskite lašišą ir vos vos sumažinkite ugnį. Viršų vėl pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 3 minutes. Šis kepimo laikas taikomas vidutinio storio lašišos gabalėliui. Jei jis storesnis, kepkite ilgėliau, tačiau ne per ilgai, nes lašiša bus sausa. Iškepusius gabalėlius paguldykite į lėkštę ta puse, kur buvo oda ir kurią kepėte pirmiausia.
3. Išvirusius ryžius nukoškite, įdėkite sviesto, parmigiano sūrio, šaukštelį pesto padažo, smulkiai supjaustytų petražolių. Išmaišykite ir sudėkite šalia iškepusio lašišos gabalėlio. Lašišą pašlastykite alyvuogių aliejumi ir išspauskite pusės citrinos sulčių.

Gardžių pietų! Ir skanios artėjančios savaitės :)

2 komentarai:

  1. Noooriu lasisos. sivakar gal reiks savo nora igyvendint ir isbandyti tavo pagardintus ryzius :) mano mylimas receptas lasisa kept istepta medum, ir po to darzoviu salotu su medaus-garstyciu-jogurto padazu... viskas, einu pietaut. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, lašiša su medumi skamba įdomiai. Reikės ir mums išmėginti kada... :)

    AtsakytiPanaikinti