2011 m. vasario 15 d., antradienis

Klasikiniai keksiukai su mėlynėmis



Klasikiniais šiuos keksiukus vadina Bobas, apie kurį ir jo keksiukų kepimo metodus jau rašiau štai čia. Pasak jo, klasikiniai keksiukai yra su mėlynėmis. Man asmeniškai klasikiniai keksiukai yra šokoladiniai. Kodėl nežinau, tiesiog ištarus žodį "keksiukas", arba "mafinas", pirmiausia prieš akis iškyla šokoladinis pyragiukas. Kaip ten bebūtų su ta klasika, šie keksiukai (nesigirsiu :) ) man puikiai pavyko ir patiko, tad rekomenduoju paskanauti ir jums.



15 keksiukų
Gaminimo trukmė: 50 min.

Pabarstui*:
4 šaukšteliai kambario temperatūros sviesto
2 šaukštai miltų
4 šaukštai rudojo cukraus
pusė šaukštelio cinamono

Sausieji ingredientai:
320 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g cukraus

Šlapieji ingredientai:
265 g grietinėlės
65 ml saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušiniai
šaukštelis vanilės ekstrakto
stiklinė šviežių arba šaldytų mėlynių

* Man pabarsto pagal šiuos kiekius užteko tik vos ne vos 12 keksiukų. Tad, manau, reikėtų didinti proporcijas bent pusę karto.




1. Orkaitę įkaitinkite iki 220C laipsnių karščio.
2. Pirmiausia paruoškite pabarstą: nedideliame indelyje pirštais sutrupinkite pabarstui skirtus ingredientus.
3. Viename didesniame dubenyje sumaiškykite sausuosius ingredientus ir kitame - šlapiuosius, išskyrus mėlynes. Paskui abu mišinius sumaišykite kartu, tik labai lengvai ir atsargiai. Nesvarbu, jei liks miltų gumulėlių ar cukrus neištirps. Geriau maišyti mažiau nei daugiau.
4. Gautą mišinį išpilstykite į keksiukų formeles iki pusės. Pirštais ar mažu šaukšteliu sukaišiokite mėlynes ir ant viršaus užberkite pabarsto.
5. Kepkite apie 20 min., kol keksiukai gražiai paruduos, o įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.

Skanaus ir gražios savaitės! :)

5 komentarai:

  1. O man klasikiniai kažkodėl yra vaniliniai :)) Dar iš Lietuvos pamenu, prekybcentriuose būdavo ir yra, manau, supakuotų po 6 ar 8. Žiauriai skanūs, niūrioms dienoms skaidrinti visad pirkdavaus :))

    Taviškiai irgi puikūs. Kaip norėčiau mėlynių...
    O keksiukų viršus toks truputį traškus, ar ne? :) Tada dar skaniau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, pamenu ir aš tuos keksiukus :) Toks vienas pirmųjų importinių skanėstų, jei taip galima pavadinti :) Į vidų dar kokio džemo ar šokolado kartais išvirškšta būdavo :)
    O šių plutelė, taip, traški, cukrinė su cinamono skoniu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. niam. ir ikejos popieriukai graziai atrodo. as jau seniausiai nusipirkus, bet dar nepanaudojau, nes turiu tik keramines negilias formeles kuriose ir kepu, vis planuoju silikonines gilesnes nusipirkt....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Evelina, aha, ikėjos :) Tokie linksmi :) O silikoninėse galima juk ir be popieriukų kept, greit išsiima... na, nebent norisi, kad keksiukai būtų spalvotesni :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as ir keraminese kepu be popieriuku... bet jos tokios negilios, neina ten ju idet. nu, vienzo, as kaip visada atvirksciai - pirmiausiai popieriukus nusipirkau, tada galvoju kaip juos panaudot :)))

    AtsakytiPanaikinti