2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Kriaušių ir špinatų salotos su Halloumi sūriu



Šiam kartui jau kurį laiką užsiseivintas salotų receptas iš Anja's Food 4 Thought tinklaraščio. Patiks visiems, kas mėgsta sūraus ir saldaus kombinacijas: kriaušių gaivumas ir saldumas, Halloumi sūrio sūrumas, padažo garstyčių aštrumas - viskas šiose salotose puikiai dera. O ypač mums patiko čia skaniai įsimaišiusios paskrudintos migdolų plokštelės, tad patariame jų nepagailėti. Taigi, skanaus :)



2 valgytojams
Gaminimo trukmė: pusvalandis. 

2 kriaušės
200 g Halloumi sūrio
2 didelės saujos jaunų špinatų lapelių
2 žiupsniai migdolų plokštelių
pusė raudonojo svogūno

Padažui*:
šaukštas alyvuogių aliejaus
šaukštas medaus
2 šaukšteliai garstyčių
1,5 šaukšto balazminio acto
1-2 šaukštai vandens padažui atskiesti

* Mūsų skoniui padažas gavosi kiek per aštrus. Kitą sykį dėsime tik šaukštelį garstyčių ir daugiau medaus.


1. Pirmausia paruoškite padažą. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vandenį. Vėliau įpilkite kiek vandens, kad padažas būtų norimo tirštumo.
2. Įkaitinkite grilinę keptuvę ir apkepkite griežinėliais supjaustytą sūrį (maždaug dvi minutes iš abiejų pusių). Išimkite sūrį. Kriaušes padalinkite į aštuonias dalis ir lygiai taip pat apkepkite keptuvėje (jos turėtų likti kiek kietokos, bet šiltos). 
3. Lėkštėje išdėliokite špinatų lapelius, juostelėmis supjaustytą svogūną, šiltus kriaušių gabalėlius ir Halloumi sūrį. Apšlastykite paruoštu padažu ir apibarstykite paskrudintomis migdolų plokštelėmis. Pastarųjų nepagailėkite, jie labai puikiai dera.
4. Patiekite iš karto, kol neatvėso kriaušės ir sūris.

Skanaus! :)

5 komentarai:

  1. Man patiktų :) Halloumi apskritai vienas mėgstamiausių sūrių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man gėda - nežinau, kas tas halloumi sūris. O kur parsiduoda? Gal susidomausiu ir nulėksiu nusipirkti ir išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, halloumi yra toks graikiškas sūris. Ypač skanus keptas. Kur jo yra pirkti LT nežinau, nes ne LT gyvenu, bet, atrodo, kažkuriam tinklarašty skaičiau, kad jo LT būna... Pamėgink užmesti akį į sūrių skyrių, gal kažkur prie fetos?..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip ir reikės padaryti. Nors kiek esu savo akropolio lentynų peržiūrėjus tokio neužmačiau. Matyt visus gerus daiktus bazėj slepia :D

    AtsakytiPanaikinti