2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Liepsningasis chili con carne



Kažkaip visai netyčia praeitas savaitgalis gavosi gana meksikietiškas: aštrusis troškinys chili con carne, gvakamolė... Ir visai ne todėl, kad spaustų šaltukas ar grėsintųsi virusai. Tfu tfu tfu. Pas mus jau labai garsiai beldžiasi pavasaris. Dienos ilgėja, saulės daugėja. Mūsų gatvėj jau žydi krokai ir snieguolės... ir triukšmauja paukštukai. Akys, išsiilgusios žalumos, parduotuvėje susirado žaliąją papriką ir žaliąjį avokadą. Iš čia ir išaugo Meksika :)

2-3 žmogeliams
Gaminimo trukmė: apie valandą

300 g maltos jautienos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 morka
1 žalioji paprika
stiklinė virtų raudonųjų pupelių
1 čili pipiras
1 skardinė kubeliais supjaustytų konservuotų pomidorų
1 šaukštelis kumino
pusė šaukštelio (arba mažiau, arba daugiau) čili miltelių
1 šaukštelis raudonosios saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
pusė stiklinės jautienos arba daržovių sultinio
šluotelė šviežios kalendros
aliejaus kepimui



1. Pirmiausia išvirkite raudonąsias pupeles.
2. Dideliame puode ant nedidelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, lengvai apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, čili pipirą ir morką. Pakepkite apie vieną minutę.
3. Tuomet sudėkite jautienos faršą ir kepkite ant vidutinės ugnies tol, kol faršas paruduos. Suberkite čili miltelius, kuminą, paprikos miltelius, raudonėlį ir maišydami kepkite apie vieną minutę.
4. Supilkite konservuotus pomidorus ir sultinį. Užvirkite ir sumažinę ugnį bei retkarčiai pamaišydami troškinkite 20-30 min.



5. Sudėkite išvirtas pupeles ir stambiai supjaustytą žaliąją papriką. Pagardinkite druska ir juodasiais pipirais.
6. Patroškinkite dar apie 10 min., kol paprika suminkštės, pabaigoje suberkite supjaustytą šviežią kalendrą ir patiekalas paruoštas.
7. Čilio liepsnai numalšinti galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, pvz., agurkais, pomidorais ar grietine.

Skanaus! :)

2 komentarai: