2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Avienos šonkauliukai pomidorų padaže



Jau kurį laiką gyvename kraustymosi nuotaikomis. Kraustomės į dvejus metus svajotus, planuotus ir išgyventus namelius. Per tuos kraustymosi (kartais ir iš proto ;) ) rūpesčius liko keletas "užsisėdėjusių" ir nepaskelbtų receptų. Peržiūrėjau nuotraukas - jau ir mimozos nebeaktualios (jos buvo kovo 8-ąją), ir receptas toks nelabai gavėniškas... Bet vis tiek :) Kad pauzė per ilgai neužsitęstų, dalijamies šiuo labai paprastu ir, manau, drąsiai varguolių virtuvei, arba "cucina povera", priskirtinu patiekalo receptu. Avienos šonkauliukai kainuoja nedaug, pomidorų skardinė visuomet atsiras tikro italo namuose, o kukurūzų košė, arba polenta, - pats tikriausias varguolio kąsnis :)



2 valgytojams
Gaminimo trukmė: apie pusantros valandos

 
6 avienos šonkauliukai
skardinė nuluptų konservuotų pomidorų
1 česnako skiltelė
1 nedidukas svogūnas
1 morka
keletas saliero lapų
sauso balto vyno
druska, pipirai
alyvuogių aliejus kepimui


1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite sutrintą česnaką, smulkiai supjaustytą svogūną, griežinėliais supjaustytą morką ir smulkiai supjaustytus saliero lapus. Apkepkite, kol suminkštės.
2. Sudėkite avienos šaunkauliukus ir gražiai, vartydami, apkepkite. Tuomet supilkite vyną, palaukite kol išsigaruos, sudėkite konservuotus pomidorus. Pomidorus medine lopetėle supjaustykite, pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite maždaug apie valandą. Jei pamatysite, kad puode per mažai skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
3. Ištroškintus kauliukus išdėliokite lėkštėje ir patiekite su kukurūzu koše, apibarstyta trupučiu parmigiano sūrio.

Skanaus, o mes kraustomės toliau ;)


3 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo. Kaip tik šiandien nusipirkau pusė ėriuko (Velykoms ir ilgesniam laikui), reikės pabandyti šonkauliukus pagal tavo receptą iškepti. Lengvo kraustymosi!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šonkauliukai ir polenta, atrodo turėtų būti puikus derinys :) bus išmėginta, greitu laiku

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie, oho! Net pusę ėriuko! Tai labai tikiuosi, kad ir šiam receptėliui vietos atsiras :) Labai ačiū už palinkėjimą.

    Renata, aha, dera puikiai. Mes taip šonkauliukus gan dažnai gaminam, nes ir ingredientų nedaug ir šiaip ne perdaug įmantru ir gan greit pagaminama. Skanau ;)

    AtsakytiPanaikinti