2012 m. balandžio 13 d., penktadienis

Špinatų sriuba su lašiša

Prisipažinsiu - čia vienas iš tos krūvelės receptėlių, kurie jau mėnesį ar du guli nepaskelbti. Nuotraukos įkeltos, o tekstui parašyti neužtenka laiko ir jėgų. Dieną, numigus pipirui, tesinori susirangyti šalia ir nusnūsti... arba geriausiu atveju - sodely kokią gėlę pasodinti, o vakare, atpyškinus porą laiškų draugams, kojos pačios neša į lovą. Tad ir liūdi tie receptėliai, dienos šviesos neišvydę... 

Bet šiandien išaušo gražus, daug žadantis saulėtas rytas ir šiai špinatų sriubai su lašiša nusišypsojo laimė. :)



Špinatų sriuba su lašiša
4 valgytojams

200 g lašišos filė
250 g špinatų
2 bulvės
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
50 g sviesto
700 ml daržovių sultinio
druskos, pipirų, jei reikia
100 ml grietinėlės
1 lakštas sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinis patepimui




1. Gilesniame puode ištirpdykite sviestą, keletą minučių pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytą česnaką, kubeliais supjaustytas bulves.
2. Supilkite daržovių sultinį, užvirinkite. Sudėkite špinatus, sumažinkite ugnį ir pavirkite apie 15 min. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Įpilkite grietinėlę ir viską išplakite ilgakočiu plaktuvu.
4. Sriubą išpilstykite į specialius, orkaitei tinkančius indelius. Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišą.
5. Iš sluoksniuotos tešlos išpjaustykite apskritimus, kurie būtų maždaug 1 cm didesni už indelių kraštą. Apskritumus uždėkite ant sriubos indelių, gerai prispausdami kraštelius. Apskritimų viršų patepkite išplaktu kiaušiniu.
6. Sriubos indelius pašaukite į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui ar tol, kol gražiai paruduos sluoksniuotos teškos "dangteliai".



Skanaus! Ir saulėto savaigalio!

3 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Sėkmės augant ir auginant :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mmmm...kaip gardžiai atrodo :) Reikės išbandyti :) Linkėjimai pipirui, na o tėveliam džiugių akimirkų ;)

      Panaikinti