2010 m. gegužės 31 d., pirmadienis

Rrrrrabarbarų ir braškių kokteilis

Ar žinojote, kad rabarbaras yra daržovė? Daržovė, kurioje gausu A ir C vitamino, itin daug kalio ir kitų mineralinių medžiagų. Daržovė, kurios lapkočius patartina skinti tik iki Joninių, nes vėliau ima gamintis oksalo rūgštis, kuri mūsų organizmams nėra labai pageidautina. Daržovė, kuri puikiai dera su braškėmis...

Kadangi iki Joninių dar tolokai ir rabarbarais galima mėgautis iki soties, štai jums skanutėlis sveikutėlis receptėlis vėlyviems savaitgalio pusryčiams.




2 rabarbarų mėgėjams
Gaminimo trukmė: 15-20 min.

1 ilgas rabarbaro lapkotis
pusės stiklinės obuolių sulčių
6 didelės ir saldžios braškės
6 valgomieji šaukštai jogurto
1 šaukštelis medaus



1. Nulupame rabarbarą, supjaustome mažais gabalėliais ir apverdame obuolių sultyse tol, kol suminkštės. Atvėsiname.
2. Atvėsusius rabarbarus supilame į vaisių plaktuvę, įpjaustome braškes, supilame jogurtą ir įdedame šaukštelį medaus.
3. Gerai išplakame ir išpilstome į stiklines.
Skanaus!

Šaltinis: "Innocent smoothie recipe book"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą