Kartą su viešėjusia bičiule iš Briuselio vakarienei apsilankėme viename iš mėgstamesnių Liuksemburgo restoranėlių Chiggeri ir užsisakėme Sauté de lapin à la moutarde polenta légère - Triušienos garstyčių padaže su kukurūzų koše. Nežinau, kodėl pasirinkau būtent triušieną, nes ilgą laiką, vis prisimindama pūkuotus švelnučius meilučius padarėlius, šios mėsos kračiausi baisiausiai. Ir kas gi nutiko - Chiggeri patiekalas privertė užsimiršti, atvėrė triušienos čiakras ir šį mėnesį jau bent tris kartus gaminome triušieną namuose! Taigi, skubame pasidalinti mūsų receptėliu. Receptėlio vinis - puikusis garstyčių padažas. Garnyrui paskutinį kartą rinkomės bulvių košę, tačiau man skaniau ir, be to, lengviau puikiai deranti kukurūzų košė (polenta).
2 žmogeliams
Gaminimo trukmė: apie 40 min.
500 g triušienos
40 g miltų
40 g alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 morka
2 lauro lapų
stiklinės balto vyno
3 stiklinių sultinio
4 valgomieji šaukštai Dižono garstyčių
3 valgomieji šaukštai grietinės
druskos, pipirų
1. Pirmiausia triušieną apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje alyvuogių aliejuje. Triušieną apkepkite iš abiejų pusių.
2. Sudėkite supjaustytą svogūną ir morką. Įmeskite porą lauro lapų. Kepkite apie 5 min.
3. Po to įpilkite stiklinę balto vyno ir leiskite jam išraguoti.
4. Įpilkite iš kubelių pasigaminto daržovių ar vištienos sultinio, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite garstyčių.
5. Troškinkite apie pusvalandį. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos įdėkite grietinės.
6. Patiekite kartu su bulvių ar kukurūzų koše.
Bon appetit!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą