2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Irisiniai batonėliai su riešutais

Keturkampiai batonėliai dideliems smaližiams. Receptas akiratin papuolė per Facebooke Kulinarijos studijos įdėtą nuorodą. Batonėliai gavosi kiek kietoki, trapūs (kaip matyti iš nuotraukų :) ) ir labai saldūs. Man asmeniškai kiek per saldoki, bet su becukre arbata ar kava labai neblogai. Ir dar smagūs tuo, kad labai greitai pagaminami. Taigi:



Gaminimo trukmė: 40 min.

Pagrindui:
puodelis miltų
3/4 puodelio rudojo cukraus
pusė puodelio šalto sviesto, supjaustyto kubeliais

Viršui:
1 kiaušinis
1 puodelis rudojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 puodelis kokoso drožlių
pusė puodelio smulkintų mėgiamų riešutų

1. Pirmiausia pagaminkite pagrindą: sumaišykite miltus su ruduoju cukrumi, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir jį įminkykite pirštais į miltus su cukrumi. Gaunasi trupininė tešla, kurią suspausdami delnais sudėkite į paruoštą formą (geriausiai kvadratinę ar stačiakampę). Tešla turėtų būti sulipusi, ne trupininė. Pašaukite į 180C laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 8-10 min., kol tešla paruduos. Tuomet ištraukite ir trumpai atvėsinkite.
2. Kol kepa pagrindas, paruoškite viršutinį sluoksnį. Į indą įmuškite kiaušinį, suberkite puodelį rudojo cukraus, įdėkite vanilės akstrakto ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Tuomet suberkite kokoso drožles ir mėgiamus riešutus (mes naudojome graikiškus). Išmaišykite. Supilkite ant atvėsusio pagrindo ir vėl pašaukite į orkaitę 12-15 min. Atvėsinkite ir dailiai  (jei pavyks :) ) supjaustykite kvadratėliais.

Skanaus! :)

Šaltinis: Taste of home.


2 komentarai:

  1. oooo, labai neblogi, regis, gavosi :) Norėč' :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man per saldu beveik niekad nebūna, tai tikiu, kad ir šį kartą tas saldumas būtų čiki tiesiog. O jau produktų sąrašą perskaičius ir į nuotraukas pažiūrėjus nelieka abejonių, kad batonėliai verti valandžiukės virtuvėje ir būti išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti