Pasta e ceci yra tiesiog ideali sriuba šaltiems rudens vakarams. Soti, karšta, o jei dar nepagailėsite pagardinti pipirais ar aitriąją paprika, bus dar ir aštri. O to labiausiai ir norisi grįžus namo po rudeninės darganos.
Ši sriuba - tai Romos patiekalas. Nors gaminamas ir kituose Italijos regionuose. Ir yra daugybė jos gaminimo variantų. Mes gaminame dviem būdais - su trintuvu arba be trintuvo. Pastarąjį variantą pritaikome dažniau, nes juk dažnai nesinori traukti iš spintelės trintuvo, jo "murzinti" ir norisi patiekalą pagaminti kuo greičiau. Tad jūsų dėmesiui ir galbūt skrandžiui :) - du pasta e ceci variantai.
+
=
4 valgytojams
225 g trumpų makaronų (mes naudojome ditaloni rigati)
250 g avinžirnių
alyvuogių aliejaus kepimui
pusė svogūno
skiltelė česnako
skiltelė česnako
1 morka
1 saliero kotas
1 pomidoras
400 ml daržovių sultinio
50 g kubeliais supjaustytos šoninės (jei norite, kad sriuba būtų "stipresnė", jei ne - nebūtina)
1 pomidoras
400 ml daržovių sultinio
50 g kubeliais supjaustytos šoninės (jei norite, kad sriuba būtų "stipresnė", jei ne - nebūtina)
šluotelė šviežio ar žiupsnis džiovinto rozmarino
druskos, pipirų
1. Svarbiausia dalis, aktuali abiems variantams - nepamirškite iš vakaro užmerkti avinžirnių, kad gerai išbrinktų :) Viename šaltinyje paskaitėme, kad į vandenį galima įdėti šiek tiek sodos, kad avižirniai taptų minkštesni.
2. Pasūdytame vandenyje ant nedidelės ugnies išvirkite avižirnius tol, kol taps minkšti. Nukoškite, bet vandens neišpilkite.
3. Paruoškite sultinį: vandenyje, kuriame virė avinžirniai, ištirpinkite daržovių sultinio kubelius. Prireikus, įpilkite dar vandens, kad gautumėte 400 g skysčio.
4. Giliame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, česnaką, kubeliais supjaustytą morką, griežinėliais supjaustytą saliero kotą, kubeliais supjaustytą šoninę (jei nuspręsite, kad jos reikia) ir kubeliais supjaustytą pomidorą. (Jei norisi aštriau - įdėkite aitriosios paprikos).
Jei norite gaminti be trintuvo:
5. Sudėkite visus išvirtus avinžirnius. Po truputį supilkite daržovių sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.
2. Pasūdytame vandenyje ant nedidelės ugnies išvirkite avižirnius tol, kol taps minkšti. Nukoškite, bet vandens neišpilkite.
3. Paruoškite sultinį: vandenyje, kuriame virė avinžirniai, ištirpinkite daržovių sultinio kubelius. Prireikus, įpilkite dar vandens, kad gautumėte 400 g skysčio.
4. Giliame puode alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, česnaką, kubeliais supjaustytą morką, griežinėliais supjaustytą saliero kotą, kubeliais supjaustytą šoninę (jei nuspręsite, kad jos reikia) ir kubeliais supjaustytą pomidorą. (Jei norisi aštriau - įdėkite aitriosios paprikos).
Jei norite gaminti be trintuvo:
5. Sudėkite visus išvirtus avinžirnius. Po truputį supilkite daržovių sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.
Jei norite gaminti su trintuvu:
5. Sudėkite pusę virtų avižirnių. Po truputį supilkite daržovių sultinį. Likusią pusę avinžirnių sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite masę į verdamą daržovių mišinį, pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.
6. Atskirai pagal instrukcijas išvirkite makaronus ir įmaišykite juos į verdamą sriubą.
Štai ir ant jūsų stalo jau garuoja karštutėlė sriuba :)
Skanaus ir gražios ateinančios savaitės! :)
5. Sudėkite pusę virtų avižirnių. Po truputį supilkite daržovių sultinį. Likusią pusę avinžirnių sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite masę į verdamą daržovių mišinį, pagardinkite druska, pipirais, įmeskite rozmarino. Virkite apie 15 min.
6. Atskirai pagal instrukcijas išvirkite makaronus ir įmaišykite juos į verdamą sriubą.
Štai ir ant jūsų stalo jau garuoja karštutėlė sriuba :)
Skanaus ir gražios ateinančios savaitės! :)
Jeeeee, kiek visko su avinžirniais prigaminčiau, jei nereiktų anų iš vakaro užsimerkti.
AtsakytiPanaikintiBet iš vakaro gi mes niekad nežinom, kad rytoj irgi norėsim valgyti
Dalia :) tikrai svarbu nepamirsti ;) Galima, aisku, dziovintus pakeisti konservuotais, bet man kazkaip tarsi ne tas, tarsi kazkoks prastesnis avinzirnio variantas butu. :)
AtsakytiPanaikintipasikeiskit srifta, tikrai sunku skaityti...
AtsakytiPanaikintiO aš vakar užmerkiau avinžirnius, šian galvoju ką su jais daryti :) Radau visai man priimtiną šitą receptuką. Tuoj baigs virti makaronai - ragausim ;) Kvepia tai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiLaura, labai smagu, kad išmėginot! Ar buvo skanu taip pat kaip ir kvepėjo? :)
AtsakytiPanaikinti