2011 m. birželio 24 d., penktadienis

Kepta ant grotelių. Karališkosios krevetės ir daržovės su mėtomis

Pirmiausia - su trumpiausia metų naktimi, ilgiausia diena, Joninėmis, Rasomis... Čia emigrantiškai padūsausiu: kaip pasiilgau tikrų gražių Joninių Lietuvoje, kur nors laukuose, su didžiuliu laužu, vainikais upėje, gitara, burtais... Liuksemburge viskas kitaip: kiek miesčioniškai, kiek grandioziškai. Birželio 21-ąją švenčiama Muzikos šventė, 22-osios vakare - grandioziniai saliutai nacionalinės dienos proga, o 23-ąja - tradicinis Nacionalinės Liuksemburgo dienos paradas.

Šiemet birželio šventes sutikome kiek atitolę nuo miesto triukšmo. Nors irgi truputėlį miesčioniškai :) Muzikos dieną išmainėme į tingią, bet skanią vakarienę viename itališkame restoranėlyje, o saliutus stebėjome toli nuo šėlstančios minios, atradę puikią vietelę Liuksemburgo miesto pakraštyje. Bet ne apie tai aš norėjau jums papasakoti.

Tikriausiai jau visi senų senovėje pradėjote kepsnių ant grotelių sezoną. Mes irgi :) Citrina, jei galėtų, taip keptus kepsnelius valgytų kas vakarą. Aš kaip kokia šeimos generolė kiek pristabdau, nes "kas per daug, tas nesveika" arba "gero gėrio po truputį" :) Šįkart noriu pasidalinti mūsų, ko gero, pirmojo naujuose namuose prieš gerus pora mėnesių ant grotelių kepto kepsnelio receptu. Pirmiausia, ant iešmelio keptos karališkosios krevetės su raudonaisiais svogūnais ir raudonosiomis (arba kitų spalvų) paprikomis. Labai paprasta, skanu ir truputėlį egzotiška. Antriausia, daržovės, be kurių beveik niekada neapsieiname kepdami ką nors ant grotelių.

Karališkosios krevetės su raudonaisiais svogūnais ir paprikomis


Jums reikės krevečių (žinoma, geriausiai šviežių, bet jei nėra, tiks ir šaldytos), raudonųjų svogūnų, raudonųjų (arba kitos spalvos) paprikų, citrinos ir alyvuogių aliejaus. Viskas labai paprasta ir nesudėtinga. Kvadratėliais supjaustykite svogūnus ir paprikas ir pakaitomis su krevetėmis susmeikite ant iešmo. Kepkite, kol... iškeps :)



Patiekdami išspauskite ant krevečių citrinos sulčių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Daržovės su mėtomis


Taip pat viskas paprasta ir be proto skanu. Reikės raudonųjų (arba kitos spalvos) paprikų, baklažanų ir cukinijų, alyvuogių aliejaus, citrinos, česnako, šviežios mėtos, raudonėlio, druskos ir juodųjų pipirų. Pirmiausia, ant grotelių iškepkite neluptas paprikas. Gerai apskrudus vienai pusei, apverskite ant kitos. Pabaigoje paprikos tampa juodos kaip angliukai. Ir turi būti minkštos. Nuėmę nuo grotelių, perpjaukite per pusę ir atsargiai nulupkite. Supjaustykite juostelėmis. Toliau kepkite baklažanus ir cukinijas. Juos supjaustykite nestorais griežinėliais ir apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptas daržoves sudėkite į vieną indą. Jas pagardinkite kapotu česnaku, šviežiomis susmulkintomis mėtomis, raudonėliu (gali būti džiovintas), įspauskite citrinos sulčių ir gerokai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Leiskite daržovėms pasimarinuoti, kol kepsite kitus kepsnelius ant grotelių.

Štai ir viskas. Gražios Joninių dienos ir skanių kepsnelių ;)


5 komentarai:

  1. mmm... pasakiskai skanu! ziauriai megstu toki maista :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus maistas vasarai!! Jau taip skaniai atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super skanu, galėčiau tokias daržoves valgyti kasdien. Bet dūminu namus ant grilinės keptuvės tam reikalui, tenka retinti, kitaip net kaimynai skundžias :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiūrinti tokį receptuką, taip ir kyla pagunda lėkti į gamtą ir pakurti grilių.. Šis daržovių derinys man yra vienas nuostabiausių, labai dažnai juo įdarau Quishe (kyšą) pyragą :)

    AtsakytiPanaikinti