2011 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Persikų ir prancūziškos duonos pudingas


Tęsiant persikų temą, dar vienas receptas su persikais, šįkart pudinge. Gal jis nėra super-duper ypatingas, bet skanus. Suviliojo recepte naudojama balta duona ir kondensuotas pienas, o be to, kaip tik reikėjo sunaudoti po įkurtuvių užsilikusius persikus ir prancūzišką duoną. Originaliame recepte siūloma valgyti kartu su karameliniu padažu, mes gi pasirinkome vanilinių ledų rutuliuką ir pora šviežaus persiko riekelių. Ir puodelį kvapnios šviežių mėtų arbatos...

3 persikai
1 kondensuoto pieno indelis
3 kiaušiniai
1 stiklinė šilto vandens
5o g sviesto
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
maždaug pusė prancūziško batono (bagetės)


1. Persikus supjaustykite kubeliais. Jei minkšti, galite juos sutrinti.
2. Išplakite kondensuotą pieną ir kiaušinius. Mišinį supilkite į persikų masę. Įpilkite šilto vandens, ištirpintą sviestą, suberkite po šaukštelį vanilės ekstrakto ir cinamono.
3. Prancūzišką batoną suplėšykite į mažus gabalėlius ir sudėkite į persikų ruošinį. Batonas turėtų suminkštėti, o tešla turėtų būti tiršta.
4. Recepto šaltinis sako, kepti 165C karščio orkaitėje 1 val. 10 min. Man pakako 45 min.

Skanaus! :)

Šaltinis štai čia.

4 komentarai:

  1. Labai matytas pelargonijų motyvas ant virtuvinės pirštinės, aš tokią pat prijuostę turiu. O receptas labai įdomus, turbūt ir skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rennie, pirštinė - dovana iš Lietuvos :) O pudingas, taip, skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinu su ikurtuvemis! :) Labai net sveikinu! :) Beje, noriu pagirti nuotraukas - labai labai profesionaliai jusu maisto fotografijos atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rima, ačiū už sveikinimus ir pagyras :) Tik iki profesionalių nuotraukų dar labai labai toli, čia daugiau mėgėjiškos ;) Bet smagu, kad patinka :)

    AtsakytiPanaikinti