2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Trumpųjų makaronų ir šviežių pomidorų salotos

Mintimis jau keliaudami į Trapani, šį vakarą gaminome gaivias trumpųjų makaronų ir šviežių pomidorų salotas. Palermo kraštuose jas vadina alla trapanese, nes ingredientai primena pesto alla trapanese (gal kada nors savo tinklaraščio įrašą skirsime ir šiam skanumynui). Salotos šaltos, gaivios, lengvos ir gal labiau tinkančios karštai vasaros dienai.



2 žmogeliams
Gaminimo trukmė: 15 min.

apie 200 g trumpų makaronų (pvz., conchiglie (kriauklelės), farfalle ar farfalletti (kaspinėliai), maccheroni, fusilli ar pan.)
2 pomidorai
skiltelė česnako
20 kaparėlių
šviežio baziliko
raudonėlio
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
30-40 g tarkuoto parmigiano sūrio



1. Pirmiausia pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje išvirkime makaronus.
2. Kol verda makaronai, supjaustykime kubeliais pomidorus, sudėkime į salotų indą. Suberkime smulkiai supjaustytą česnaką, kaparėlius, šviežio baziliko, žiupsnelį raudonėlių, druskos ir pipirų.
3. Išvirus makaronams, juos kiek atvėsinti ir supilti į salotų indą. Viską gerai išmaišyti užpilant alyvuogių aliejumi. Pabaigoje suberti tarkuoto parmigiano sūrio.

Buon appetito :)

Patarimas. Parmigiano sūrį tinka keisti mozzarellos sūriu. Galima įdėti supjaustytų alyvuogių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą