2010 m. spalio 20 d., trečiadienis

Pikantiški keksiukai su moliūgais ir feta

Dar vienas moliūginis receptėlis, kurį išbandėme bedorodami savo didįjį moliūgą. Keksiukai, kaip ir rašo šio receptėlio autorė Martha, tikrai pikantiški ir turėtų patikti sūrumo, moliūgų ir fetos sūrio gerbėjams. 

O mūsų moliūgas jau baigėsi, keksiukai suvalgyti, kolegos pavaišinti... Jei jūsų šaldytuve dar slepiasi užsilikęs moliūgo gabalėlis, siūlome išmėginti :)


12 keksiukų
Gaminimo trukmė: apie 45 min.

2 puodeliai kubeliais supjaustyto moliūgo
2 šaukštai aliejaus
druskos ir pipirų
sauja smulkiai supjaustytų jaunų špinatų (mes neturėjom)
2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių petražolių
3 šaukštai saulėgrąžų sėklų
¾ puodelio tarkuoto parmigiano sūrio
100 g kubeliais supjaustyto fetos sūrio
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių
2 kiaušiniai
¾ puodelio pieno
2 puodeliai miltų
4 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas druskos
juodųjų pipirų pagardinimui


1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių karščio.
2. Supjaustytą moliūgą sudėkite į keptuvę, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite 10-15 min., kol moliūgas suminkštės.
3. Apkeptus moliūgo gabalėlius sudėkite į atskirą indą, šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite špinatus, petražoles, saulėgrąžų sėklas, fetos sūrį ir garstyčias. Išmaišykite.
4. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir pieną. Plakinį supilkite į moliūgų masę.
5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į paruoštą tešlą. Pagardinkite druska ir pipirais ir lengvai išmaišykite (bet ne per daug!).
6. Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 200C laipsnių karščio orkaitėje 15-20 min.


2 komentarai: