2010 m. spalio 22 d., penktadienis

Keistas receptėlis. Makaronai su kalafijorų padažu, arba Pasta cu brocculi riminati


Pasta cu brocculi riminati. Juokingas tas sicilietiškas pavadinimas, tiesa? Na, siciliečiams kalafijoras yra brokolis ir nieko čia nepadarysi. O kas tuomet jiems brokolis? Negi kalafijoras? Citrina sako, kad gal tas kalafijoras sunkiai tariasi, todėl jie visas į brokolius panašias daržoves vadina brokoliais.

Man šis makaronų receptėlis gan keistas - ir dėl pavadinimo, ir dėl razinų. Makaronai su razinomis? Keistoka. Bet paragavus - skanu. Įdomu. Ir truputį keista. :)


2 žmogeliams
Gaminimo trukmė: apie pusvalandį

200 g ilgųjų makaronų
400 g kalafijoro
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 aliejuje konservuotas ančiuvis
20 g kedro riešutų
20 g razinų
2 šaukštai pomidoro koncentrato
druskos, pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui


1. Pirmiausia sūdytame vandenyje apvirkite į žiedelius supjaustytą kalafijorą (apie 5 min.). Nukoškite, tačiau vandens neišpilkite, nes jo prireiks padažui ir makaronams virti (taip makaronai jau virdami įgaus kalafijoro skonio).
2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, ančiuvį, kedro riešutus ir razinas. Tuomet sudėkite apvirtus kalafijoro žiedelius, maišydami įpilkite pomidorų koncentrato ir padažą atskieskite vandeniu, kuriame virė kalafijorai. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite ant nestiprios ugnies apie 10 min.
3. Pagal instrukcijas sūdytame vandenyje išvirkite makaronus.
4. Išvirtus makaronus supilkite į verdamą padažą ir išmaišykite.

Šaltinis. La cucina tradizionale. I sapori di Sicilia.

Pastaba. Pagal tradicinį sicilietišką receptą pabaigoje vietoj parmigiano sūrio ant patiekalo užberiama keptuvėje lengvai apskrudintos duonos džiuvėsėlių, kurie vadinami vargingųjų sūriu (it. formaggio dei poveri). Galite išmėginti. Įdomu. (Ir keista) ;)

Skanaus ir gražaus (galbūt keisto) ateinančio savaitgalio! :)

6 komentarai:

  1. tikrai keistas receptėlis... šiandien irgi vieną keistą radau - obuolių pyragas su pankoliu. vien dėl to keistumo ir norisi išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, tikrai, obuoliai ir pankolis turėtų būti įdomus derinys. Maniškiui Citrinai turėtų labai patikti, nes jis yra didysis pankolių naikintojas :) Tai lauksim receptėlio :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. uch, viena mąstau, kita rašau. gėda gėda. pyragas tai kriaušių su pankoliu, o ne obuolių :) Na bet kokiu atveju, pasistengsiu kuo greičiau išbandyti ir pasidalinti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, kriaušės ir pankoliai lygiai taip pat įdomiai skamba ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. sita rasausi i saraso virsu, kai tik kalafiora nusipirksiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. vuo, išbandėm. man labai patiko, o maniškis truputį pasiraukė - "O čia tikrai tiek daug tų kalafiorų turi būt?". Nepatinka jam kalafiorai, brokoliai ir panašūs gyvūnai, nors tu ką :)

    AtsakytiPanaikinti