2011 m. liepos 5 d., antradienis

Dvi piadinos

Antradienis. Šilta. Tiksliau - karšta. Norisi kažko greito ir vasariško. Tuomet gaminame piadinas. Piadinos - tai itališki, iš Emilijos-Romanijos regiono kilę paplotėliai, gaminami iš miltų, alyvuogių aliejaus, druskos ir vandens. Įdaromi įvairiausiais įdarais: sūriais, kumpiais, daržovėmis, kartais net saldžiu įdaru. Greitas, nesunkus, vasariškas maistas. Vakarienei ruošėme dviejų rūšių piadinas. Dalinamės ir su jumis :)


Variantas nr. 1
1 piadina
stracchino sūrelis (arba varškės tepamas arba lydytas sūrelis)
2 vytinto kumpio griežinėliai (mes naudojome prosciutto crudo)
gražgarstės
keli pomidorų griežinėliai
druska, pipirai pagal skonį



Variantas nr. 2

1 piadina
tepamas ožkos pieno sūris
2 vytinto kumpio griežinėliai (mes naudojome prosciutto crudo)
gražgarstės
keletas figų griežinėlių
šlakelis skysto medaus



1. Abi piadinos gaminamos vienodai. Ant piadinos sudėkite visus ingredientus produktų sąraše surašyta tvarka.
2. Piadiną atsargiai sulenkite per pusę ir ant skardos pašaukite į 180C laipsnių karščio orkaitę 10-15 min. tol, kol sušils visi viduje esantys ingredientai, sūrelis išsilydys, o piadinos viršus taps traškus.

Greita ir paprasta - šast ir jums vakarienė ant stalo :) Skanaus! :)

11 komentarų:

  1. Jau figų pas jus yra? Kaip norėčiau dabar :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maniskio tetis is Rimini, tai piadina ant musu stalo mazdaug karta per savaite istisus metus :) Tik mes darom truputi kitaip. Piadina kepam patys (as atsakinga uz blynu pagaminima, Carlo uz kepima :) ), o tada dedam ant stalo viska ka turim, ir kiekvienas ja farsiruojasi kaip nori :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurga, yra jau. Aišku, jos nėra tokios saldžios kaip esu ragavusi Italijoj, bet gyvent galima :)

    Evelina, o tai jūs piadinų gaminimo ir valgymo specai ;) O gal kokį riminietiškos piadinos receptėlį (pačio paplotėlio) parašytum? Skaičiau, kad jas arba su aliejumi, arba su taukais gamina, kaip darai tu?..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiugu matyt kažka naujo :) Dabar galvoju, kuo Lietuvoje pakeisti šviežias figas??? :-/

    Ar teisingai supratau, jog šis patiekalas artimas ispanų "quesadillas"?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mindaugai, hm, gerą mįslę tu čia užminei... :) Na, reiktų galvoti, kas derėtų prie ožkos sūrio ir kumpio... Man kažkaip peršasi gervuogės arba persikai... Nors šiaip, kaip Evelina rašė, piadinas galima visaip įdarinėti, žodžiu, tuom, kuo fantazija leidžia ;)
    Į quesadillas iš principo panašu, tik šios, berods, iš kukurūzų miltų gaminamos? Šiaip aš nesu jų ekspertė, reiktų pasidomėti...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kai figas pamačiau taip seilės susikaupė, šakės. O derinys su ožkos pieno sūriu ir gražgarstėmis skamba kaip gabalėlis dangaus...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Indre, aha, aš irgi alpstu nuo šitų trijų ingredientų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. receptas pagal kuri darau as, buvo prie keptuves :)))) tai mums dviems jamu 250g miltu, biskutuka sodos ant saukstelio galiuko, pora geru saukstu tauku kiaules, ketvirtis stiklines (apie 125 ml) pasildyto pieno ir jame istirpintu svieziu mieliu. Viska isminkau, palieku valandai, is sito kiekio trys piadinos iseina. bet mes tai ne taip mandrai jas idarinejam, mums labai patinka su stracchino ar crescensa suriu ir garzgarstem, ar tiesiog su prosciutto cruto...:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū :) Reikės kada nors išmėginti ir patiems pasigamint. Tik kiaulės taukų reikės iš kažkur susiveikt... :) nors nežinau, gal ir būna pardėse...

    AtsakytiPanaikinti
  10. buna, buna, visuose supermerkatuose :) strutto italiskai :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. kiek visko daug naujo sužinojau :) ypač dėl strutto ;)

    kaip tik turiu figų, bet deja neturiu kumpio... reikia pasukti galvą kaip panaudot :)

    AtsakytiPanaikinti